sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата»Цветът на спалното бельо влияе на съня

Цветът на спалното бельо влияе на съня

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Розови чаршафи

Цветът на спалното бельо се отразява и върху съня на хората. Въпреки че не го гледате, докато спите, спалното бельо с различен цвят има свое влияние върху общото състояние на човека, както и върху начина, по който ще се събуди.

Така например червеното спално бельо зарежда с енергия, но само за през нощта. На сутринта ще се чувствате приятно замаяни, все едно сте танцували цяла нощ, но ще сте без енергия.

Препоръчва се червеният чаршаф, от който все пак наистина струи енергия, да бъде омекотен с бял, който се постила отгоре. Тогава ефектът е наистина добър.

Цвят на чаршафите

Ако използвате светлосиньо спално бельо, спокойният ви сън е гарантиран. Светлосиният цвят действа успокояващо на нервната система и отпуска тялото.

Тъмносиният и лилавият цвят на спалното бельо ще ви заредят с творческа енергия. Тези цветове ще ви помогнат да сте креативни, щом се събудите, и да използвате творческата си енергия за постигане на успехи във вашата работа.

Събуждане

Зеленият цвят ще ви зарадва с приятни сънища – той гони кошмарите далече. Така че ако се страхувате, че ще сънувате кошмари, изберете зелено за спалнята си.

Жълтото и оранжевото ще ви заредят с оптимизъм и радост. След като спите в спално бельо с жълт или оранжев цвят, ще се събудите с усмивка.

Черното бельо се препоръчва само за бурни нощи. То не е подходящо за спокойни нощи, защото може да ви потопи в мрачните измерения на страната на сънищата.

Спокоен сън

Ако все пак много харесвате черно, омекотете го с няколко зелени, сини или оранжеви елемента – допълнителни възглавници или просто сложете чаршаф с пастелен цвят под черния.

Белият цвят на спалното бельо е класически. Той ще ви помогне да се чувствате добре, като се събудите, без да ви натоварва с излишни емоции.

А ако искате да се чувствате в леглото си така, както сте се чувствали, когато сте били дете, изберете светлорозово спално бельо или бяло спално бельо с розови щампи.

Светлорозовият цвят на спалното бельо ще ви подейства успокояващо като майчина милувка и ще ви накара да се чувствате защитени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
joana
joana
12.06.2014 12:23
ами ако е бяло
0
0
джеиди
джеиди
01.04.2013 00:49
Ами ако спалното бельо е с различни цветове или просто е шарено
0
0