sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Разгадаване на символите в съня

Разгадаване на символите в съня

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983516
Сънища

Сънят е индивидуален процес, твърде сложен и интересен, наситен с енергии от всевъзможни аспекти от нашата същност. Той отразява случващото се с нас на физическо, емоционално, ментално и духовно ниво.

Когато желаем да разберем символиката на собствения си сън, това предполага работа със символи, които биват различни категории, едната от които е съвсем персонална. Точно тази лична символика обаче е трудно доловима не само за интерпретатора на съня, а и за самият сънуващ.

„Самият сънуващ трябва да ни каже какво означава сънят му.” - Зигмунд Фройд

Спане

Сънищата обикновено говорят със символи, алегории, често сюжетите са объркани. За един те могат да значат едно, а за друг – нещо съвсем различно. Познаването на астрологичните влияния улеснява задачата за тяхното разграничаване.

Астропсихологията, класическата предсказателна астрология и кармичната астрология предлагат ключ за разгадаване на символиката и промяна на енергията на сънуване. Поклонници на теорията смятат, че за да се постигне това, всеки трябва да активира своя I-ви дом.

Когато това е сторено, влиянието на планетите в този дом се комбинират със съответния знак и мирогледа на човека. Посредством този синтез, сънищата, когато е активиран този дом, разкриват собствения процес на търсене на Аз-а, показват къде съществува инициатива, динамизъм, оптимизъм, индивидуализъм /в кои области евентуално не се съобразяваме с другите/.

Сън

Когато стигнете до тази висша форма на единение с висшите сили, вече сами ще намирате значението на вече по-лесно предоставените ви символи в съня. Сами ще отговаряте на гатанката, с която сънят ви предизвиква.

Тук някои ще кажат, че всеки си има изградена система от вярвания, убеждения, определен начин на възприемане на действителността. Но сънищата говорят точно според тази система, на “индивидуалния език” на сънуващия.

От друг страна не трябва да се забравя и момента, че ако сънувате вампири, кръв, смърт и т. н., не трябва веднага да си представяте, че се превръщате във зомби или че ви нападат такива.

Може да е заради филма на ужасите, който сте гледали, преди да си легнете. По този начин подсъзнанието чисти тези образи. Нещата трябва да се гледат по-философски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
44
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
КРАСИМИРА
КРАСИМИРА
18.09.2014 15:37
Може ли да ми разтълкува някой моят сън за маймунката с която се прегърнахме приятелски Красимира - писах преди около час
0
0
ели
ели
15.03.2013 18:31
оо така си е, и аз понякога сънувам т.нар. "пророчески сънища"...
4
1
слави
слави
15.03.2013 12:17
глупости
1
3