Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Колко често се хранят вампирите

Колко често се хранят вампирите

AdminAdmin
Администратор
658318
Вампири
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Легендите разказват, че вампирите са зли възкръснали мъртъвци, които пият човешка или животинска кръв. В последните векове пък, те са в светлините на прожекторите в киното и фантастиката. Артистичният образ на вампира е представен с дълго черно наметало с висока яка, има дълги остри зъби, които забива във врата на жертвата си.

Поне според сценаристите, вампирите не понасят чесън, слънчева и ултавиолетова светлина, сребро и разпятие. Единственият начин да бъдат убити е със сребърни куршуми или трепетликов кол в сърцето.

Жена Вамп

Образът на вампира присъства в митологията и легенди на почти всички народи. Смята се обаче, че комерсиалният му образ (какъвто го познаваме от съвременната литература и кино) е бил създаден в Западна Европа. Там легендите за подобни същества, населяващи различни източноевропейски страни са много разпространени.

Според други предания има вампири, които не изглеждат подобно на човека, а имат животинска форма, като прилепи, паяци и кучета.

Вампиризмът се практикува от хора или животни, които пият кръв, а във фолклора и окултните общества се вярва, че кръвта дава свръхчовешки сили на този, който я е изпил. Погледната през призмата на историята, вампиризмът може да бъде спряган като вид канибализъм.

Пиене на кръв

И все пак, колко често се хранят вампирите?

Разбира се, на този въпрос няма как да има точен отговор. Според телевизионното амплоа, младият вампир е много по-кръвожаден и трудно контролируем. Той изпитва постоянна жажда за човешка и животинска кръв излиза "на лов" всяка вечер.

Смята се, че по-зрелите вампири са се научили да контролират жаждата си, затова излизат да ловуват веднъж на няколко месеца.

Съдейки по вампиризма на животните (паяци, комари, прилепи), би могло да се каже, че вампирът се храни всеки път, когато му се отдаде възможност.

Покрай комерсиалните образи на тази митични същества, много хора изпитват неистово желание да станат вампири. Според някои американски ежедневници, процента на канибализъм сред щатското население е нараснал значително.

Тук е мястото да споменем, че образът на вампира си остава митичен и всички предположения около начина му на битуване си остават догадки, на които не може да се даде конкретен отговор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
43
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
РА
РА
02.01.2014 23:46
Ама вие сериозно ли!? В древните времена за вампир е обявяван всеки човек без изключения, който бил болен от Порфирия. При тази болезт в тялото на човека настъпват промени - кръвните телца намаляват и за това на човека му е била предоставяна животинска кръв и кожата ставала бледа, кучешките зъби стават по- дълги и дори и при малки слънчеви лъчи кожата изпитвала непоносимост към слънце и веднага почервенявала и изгаряла. А отностно това в ковчезите, което четох някъде тук. Ами след определен период след смърта, (май около 2 месеца не съм сигурна) в тялото на човека изпитва недостиг на кислород и се насища с въглеродин диоксид при което кръвта опразва кръвоностните съдове и нахчлува по кожата и така човекът "вампир" имитира обръщане вътре в ковчека, като е реално мъртав. А вампири съществуват само и единствено в астралното поле. Там ги има взякакви ама най- честите са енергийни. и те понякога си набелязват жертва и започват даа се хранят с енергията ѝ при рова човека се чувства наистина отпаднал и съня не е решение. Трябва да се поне пост и упражения(най- бързият начин за махане на такива неща) и трае около седмица или месец и йогата също помага.
4
0
розолин
розолин
25.08.2013 16:34
никои не знае кое наи помага при обиването на вампири.това са кол направен от бял дъб,врколашка отрова и варбинка.
0
0
niks
niks
30.07.2013 22:59

ИЗПРАТИ ТОВА НА 5 МЕСТА И СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ЩЕ СТАНЕШ КАКВОТО СИ ИЗБЕРЕШ:КАТО ДОКОСНЕШ ВОДА ЩЕ СИ РУСАЛКА,ЩЕ СИ ФЕЯ КОГАТО ПОИСКАШ ИЛИ ЩЕ СИ НИНДЖА!ТОВА Е ИСТИНА!!!!
1
1
Електра
Електра
01.05.2013 23:33
Според мен вамирите се хранят всеки ден, защото не могат да живеят без кръв. Те изпадат в кислоороден глад защото тяхната кръв не мможе да произвежда кислород. А относно дали съществуват или не всеки има собствено мнение.
Аз лично вярвам в тях!!!
0
2
simona
simona
24.03.2013 18:18
много от нещата,които не виждаме са реални.Мисля,че точно вампитите са истински!
2
0
Емануела
Емануела
12.03.2013 08:55
До колкото знам - върколак се убива със сребърен крушум, а не вампир. :-)

Е, ако съществуваха такива неща де .
Не вярвам - това са измислици, но затова обичам да чета и гледам филми на подобна тематика :-)

Не са истински както и върколаците и елфите, и троловете и каквото там митично се сетите.

Някога невежите и обикновенни хорица,са приписвали какво ли не на измислени богове и чудовища , за да си обяснят, случващите се неща.

Има болест Порфилия - напълно реална, която се смята за извор за легендите на вампири.
Тогава не са знаели, каква е тая болест, и от там са тръгнали легендите .
Логика - това е най-важното в случаят .

Иначе книгите и филмите си ги бива, но са просто измислица, за която се плащат добри пари.
Ако Вие бяхте писател или сценарист и режисьор, и сега се търсят филми и книги с такива персонажи - как бихте постъпили ?
Аз лично бих се възползвала от тази възможност за бърз успех. :-)
1
1