Видове камъни и тяхното значение
Gemstone Types and their Meaning
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Видове камъни и тяхното значение

Видове камъни и тяхното значение

AdminAdmin
Дарт Вейдър
657386
Видове камъни и тяхното значение
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл-10%
Препоръчано за теб:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Скъпоценните камъни са вечните цветя на планетата. Те притежават красота, дълговечност, рядкост, уникалност и уникално значение.

Древните индийци пък вярвали, че скъпоценните камъни са капки кръв от раните на боговете. В настоящата статия ще развенчаем митовете за видовете камъни и тяхното значение.

Авантюрин

Видове камъни: Авантюрин

Авантюринът е кварц с примеси от слюди и хематит. Цветът му е зеленикав, а по-рядко и син. Прозрачен е. Този камък усилва нервната система и помага при стрес. Полезен за зрението и успокоява болките от мигрена и друг вид главоболие.

Подходящ е за зодиите Дева, Везни, Телец, Близнаци, Скорпион и Овен. Ако го носите като талисман, то той ще ви донесе пари, ще предпази автомобила ви от катастрофи. Използва се за лек път, подсилва смелостта и способността да се взимат решения.

Аквамарин

Видове камъни: Аквамарин

Цветът на аквамарина е от светлосин до зеленикаво-морскосин. Прозрачен е. Помага за гърлената чакра, при ларингити и ангини. Също така премахва напрежението от очите. Подходящ е да се носи от зодиите Рак, Риби, Скорпион, Водолей, Везни.

Добър амулет за моряците, при път по вода също носи късмет. Дава смелост и спокойствие. Помага срещу уроки при малки деца. Творците могат да го използват като талисман за вдъхновение. Привлича късмета.

Аметист

Видове камъни: Аметист

Аметистът е от светло - до тъмновиолетов, понякога и пурпурен - разновидност на планинския кристал. Съществува и двуцветна негова разновидност - Аметрин.

Този камък засилва имунната система и подпомага хипофизата и епифизата. Подмладява. Лекува мигрена и обикновено главоболие, пази от пристрастеност към алкохола и наркотиците.

Спомага при лекуването на зависимости. Подходящ е за зодиите Скорпион, Телец, Везни, Рак, Близнаци. Аметистът е един от универсалните камъни - носи защита, здраве, младост. Събира разделени сродни души, пази влюбените.

Ахат

Видове камъни: Ахат

Ахатът представлява зърнеста разновидност на кварца. Цветовете му варират в много широк диапазон, прозрачността също. Този камък помага за балансирането на Ин и Ян. Носи хармония, помага на половата и отделителната система. Камъкът на дълголетието.

Подходящ е за зодиите Козирог, Водолей, Дева, Овен. Ако се носи като амулет, привлича успеха и носи късмет. Предпазва срещу бури и отрови. Пази от болести и настинки. Пази недвижимото имущество от посегателства.

Гранат

Видове камъни: Гранат

Цветът му е червен. Този камък пречиства кръвта, усилва и регулира кръвообращението и оросяването на мозъка. Спомага възстановяването след тежки болести или умора. Снабдява организма с енергия.

Подходящ е при анемии. Зодиите, на които би подхождал са Лъв, Овен, Скорпион, Стрелец, Близнаци. Универсален талисман, помага при хронични болести.

Носи любов и сексуална енергия. Хармонизира отношенията между партньорите. Носи се за щастие, дълга връзка и брак, както и за намиране на партньор.

Кехлибар

Видове камъни: Кехлибар

Кехлибарът е представлява вкаменена смола на дървета. Цветът му е бледожълт, лимоненожълт, оранжев, червен, кафяв и др. Благодатен е за чакрата на гърлото, помага срещу гуша, успокоява гърлото и бронхите. Добър е при ревматични и артритни болки, а също за стомашни проблеми.

Ако се приема стрит на прах засилва имунната система, влияе на щитовидната жлеза и тимуса. Подмладява. От астрологична гледна точка е подходящ за всички зодии.

Универсален амулет е - разваля магии, помага за ясновидство. Пази от лоши намерения и зложелатели. Носи късмет и пари.

Корал

Видове камъни: Червен корал

Коралът е смес от окиси на манган, съдържа веществото "конхиолин”. Цветът му е червен, розов и бял, рядко син и черен. Червеният корал стимулира кръвоносната система, розовият – сърдечния център. Белият - мозъка, като премахва нервното напрежение.

Подходящ е за зодиите Лъв, Водолей, Рак, Риби, Овен, Стрелец. Червеният амулет от корал носи на мъжете успех в секса и любовта, а на жените - издръжливост. Розовия корал - щастие и любов, а белият пази малки деца и е символ на невинността.

Лазурит

Видове камъни: Лазурит

Цветът му е син до тъмносин и мастилен. Помага при всички видове смущения на нервната система, заекване и страхове. Усилва паметта и речта. Подходящ е за хората, които се занимават с медитация.

Пази от тумори, кисти и рак. Може да се носи от зодиите Везни, Дева, Риби, Водолей, Скорпион, Стрелец. Подходящ талисман за писатели, преводачи, артисти, оратори, ученици, студенти, архитекти, творци.

Лунен камък

Видове камъни: Лунен камък

Лунният камък се получава от редуващи се слоеве ортоклаз и адулар. На цвят е безцветен, бял, бледожълт, бледосин, синьо- сив.

Този камък помага при бременност и кърмене. Добър е за нервната и отделителната система. Подходящ е за бременни, майки, момичета, за любов, без значение на зодията. Носи особен късмет на зодия Рак.

Лунният камък е свещен за будистите, той е камъкът на Майките - по време на бременност установява контакт между майката и плода и така след раждането помага за силната връзка на майката с детето.

Лунният камък е камъкът на влюбените, на гадателите и ясновидците - държан под езика усилва способностите им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest