Народни Поверия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Народни поверия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От векове съществуват поверия, които са свързани с различни предмети от домакинството. Не се оставя никога дамска чанта на пода или на земята, тъй като това предвещава вечна бедност на собственичката й.

Често се случва да изгубите нещо в дома си и да не можете да го откриете. Тогава върху единия крак на масата се връзва малка кърпа и се казват следните думи: „Поиграй си, дяволе, и ми го върни! ”

Червен конец

Ако очаквате гост, но той закъснява много, трябва да тръснете два пъти края на покривката върху масата и той ще дойде много бързо.

Когато падне нож от масата, очаквайте в скоро време да ви дойде мъж на гости. Когато падне лъжица или вилица от масата, очаквайте жена. Нож не се подарява, а се продава за няколко стотинки, за да не се скарате.

Поверия за нож

Когато учите от книга, не я оставяйте отворена, след като прекъснете четенето, защото така ще забравите всичко, защото ще го прочете дяволът.

Когато шиете, може да счупите иглата – това означава, че в скоро време ще срещнете млад мъж. Ако се счупи пръстен, който ви е подарък от любим човек, ще се разделите с него. Ако пръстен, подарен от любим човек, се изкриви, очаквайте скоро изневяра.

Ако подавате игла на някой човек, съвсем леко го убоцкайте, защото иначе ще се скарате. Пръстен не се дава от ръка на ръка, трябва да се остави някъде и другият човек да го вземе, за да не се скарате.

Маса

Ако изпуснете на пода стъклена чаша с вино и тя се счупи, очаква ви голяма любов.

Ако разсипете кутия с много кибритени клечки на пода, очаква ви скорошна сватба. Можете да преброите клечките, които са останали в кутията – те показват колко месеца остават до сватбата ви.

Ако няма нито една клечка в кутията, това означава, че сватбата ви предстои в най-скоро време.

Ако си ударите ръката в нещо дървено, ви очаква голяма любов. Ако си ударите ръката в желязо, ще имате проблеми.

Ако си зашиете монета в горна дреха, това ще ви предпази от уроки. Ако носите в джоба си огледало, това ще ви предпази от лоша енергия и от злите помисли на враговете ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
511
410
33
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Светла
Светла
18.06.2014 23:11
За изгубените неща е съвсем вярно - работи на 1000%. Намирахме абсолютно всичко изгубено...
8
3
Моника
Моника
13.03.2014 16:36
Не вярвам в такива неща!
4
1
пенка
пенка
20.11.2013 18:30
напоследък много елементарни статии.пресявайте,за да ви вярваме.
4
2
Саня
Саня
12.11.2013 07:34
Не знам колко е вярно за дамската чанта да не се оставя на пода,но сьм забелязала,че по-заможните ми приятелки често си я оставят на земята.Даже скоро гледах една снимка на кралица Елизабет и ми направи впечатление,че чантата й беше на замята (снимката беше семейна на цялото семейство с новороденото бебе)
11
2
1
1
14.09.2013 09:02
Пропуснали сте: Ако ниско над вас летят птици, то това е на пране!
16
3
ДЗ
ДЗ
18.07.2013 11:09
Смятам, че приччи и народните мъдрости изпитани от живота вършат по добра работа от поверията , достатъчно сме напрегнати и стресирани от живота ,по принцип поверията се набиват на човек в главата и създават още повече страхове и напрежение, има много по важни неща в живота, които трябва да забелязваме и не подминаваме в този забързан свят а не да си навиваме на пръста за игли ,чанти
5
0
Тлаченка
Тлаченка
14.07.2013 00:14
Аман от повърхностни статии! От векове съществували поверия за дамската чанта, как пък не! Що не се замислите от кога българката е почнала да носи чанта? А така да си зададете въпроса откога съществуват джобни огледалца? Сигурно пак от векове, а? Уффф!
4
2