sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Венера причинила катаклизъм преди 3500 години

Венера причинила катаклизъм преди 3500 години

MarianeMariane
Джедай
330112173
Венера
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Един от най-спорните и осмивани учени, израелският психоаналитик Имануел Великовски е на път да стане един от тях. Проф. Великовски, по призвание психоаналитик, подставя под съмнение фундаменталните принципи на геологията и разбирането ни за образуване и развитие на Слънчевата система.

В книгите си „Earth in Upheaval”, „Worlds in Collision” и „Ages in Chaos Volume I”, публикувани в средата на 20 век, той излага теорията си за „колективната амнезия“ на обществото и критикува основни принципи в геологията, като ги определя като напълно погрешни.

Според проф. Великовски схващанията на геолозите за постепенното развитие на еволюцията е неправилно. Теорията му е, че не всичко може да бъде обяснено само чрез естествените процеси на ерозия или утаяване. Един от основните въпроси, на които геологията и до ден днешен не може да даде задоволителен отговор, е как континентите са се разделили толкова бързо и дали не са били подпомогнати по някакъв начин.

Изригване

Една от най-критикуваните теории на израелския психоаналитик е теорията му за образуването на Венера. Учените по космология и астрофизика определят възрастта на планетата Венера на милиарди години.

Великовски опровергава твърденията им. Според него преди известно време Юпитер е бил ударен от астрономическо тяло. Това е станало причина за изхвърляне на огромна топка материя, която приела формата на кометата Венера. Новообразуваната комета се движела хаотично през Слънчевата систама, причинявайки космически катаклизми по пътя си.

Космически зрив

Позовавайки се на сведения от Библията Имануел Великовски смята че, около 1500 г. преди Христа кометата Венера се доближила опасно близо до орбитата на Земята. Тогава вулканът Тира на остров Санторини е изригнал с чудовищна сила. Според геолозите и вулканолозите това е било най-мощното изригване в последните 10 000 години. Мощния катаклизъм е довел до изместване на земната ос.

Отново използвайки Библията като източник на сведения психоаналитика смята, че през 757 г. пр.Хр. кометата Венера се е сблъскала с Марс. В резултат на този сблъсък Венера е заела орбитата, което заема и до ден днешен. Орбитата на Марс се е изместила и планетата е преминала в опасна близост до Земята. Това от своя страна е довело до увеличаване на земната слънчева година.

Тези теории са станали причина за унищожителна критика от страна на учените по космическа геология. Интересен факт е че, през последните години, все повече нови доказателства подкрепят изложените от Имануел Великовски принципи.

Откритията от последните години, от последните седмици показват, че живеем на сравнително неспокойна планета. Днес популярността на учения нараства все повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest