Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Нелепите закони по света

Нелепите закони по света

Странни закони
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Макар че законите са създадени, за да бъдат спазвани, съществуват и такива, които приемаме за странни или дори нелепи. Но колкото и странно да звучат по света има хора, на които им се налага да ги спазват. Да разгледаме кои са най-странните закони в световен мащаб:

1. Започваме с един доста интересен закон в Индонезия. Според него на всеки, който мастурбира и бъде хванат да го прави, ще му бъде отсечена главата.

2. Ако у нас проблемите с катастрофите са все още нерешени, то в Салвадор съвсем не е така. Там проблемът е породил закон, който гласи, че хванат шофьор с алкохол в кръвта, може да бъде осъден на разстрел.

3. И като си говорим за шофиране не можем да не споменем законът в Алабама, според който никой няма прави да шофира с вързани очи. Странно – къде ли това е позволено?

Диви свине

4. Ако искате да живеете във Франция и да отглеждате прасета, смятайте се за предупреден, че нямате право да кръщавате прасето си Наполеон – забранено е със закон.

5. Ако ви се отдаде възможност да се разходите из Парламента в Англия, имайте предвид, че там е забранено да се умира.

6. Любителките на екстремни спортове да внимават – при посещението ви във Флорида, ако сте неомъжена и скачате с парашут в неделя, може да ви вкарат в затвора.

7. Във Върмонт забраняват ченетата на жените, освен ако нямат изричното съгласие на съпруга си.

Шофьори

8. Англичаните са разрешили проблема с ходенето по малка нужда при господата. В случай, че сте там и изведнъж ви се приходи, а вие се намирате на обществено място, имате разрешението да се освободите от това, което ви тормози. Условието е господата да притежават автомобил, защото могат да уринират в задната част на автомобила си, до задните гуми. Единственото условие е да се хванат за колата с дясната си ръка.

9. В щата Охайо, САЩ, на дамите не им се разрешава да носят лачени обувки. Причината е, че в тях може да се отразява бельото им.

10. В Калифорния има закон, който забранява да миете автомобила си с използвано бельо. Освен това е подсъдно да изкъпете две бебета в едно корито.

Каране на колело

11. Ако до сега всички тези закони ви се струваха нормални, време е да чуете и да се опитате да проумеете един от законите в Маями. Там е абсолютно забранено да се кара велосипед без звънец. Но по-същественото е, че е забранено велосипедите да имат каквито и да било звукови сигнали.

12. Пухкавите дами в Илинойс имат проблем с язденето на коне. Според закон приет там, жените над 90 килограма, не могат да яздят с къси панталони.

13. Ако сте в Ню Джърси и се намирате в ресторант – внимавайте как се храните. Там е забранено хората да мляскат в заведенията за хранене.

14. Чикагските закони са доста чудати – един от тях гласи, че е забранено на човек да се храни в горящ дом.

15. Законите могат да бъдат повече от учудващо странни. Такъв е и закон от Пенсакола, Флорида. Той гласи, че всяка жена, която е загинала вследствие на неправилно използване на електрически уред, трябва да бъде глобена със 100 долара.

16. В Индиана държат много на реда – могат да осъдят всеки за изнасилване, в чиято кола има девойка под 17 години, която е без чорапи. Освен това е забранено да се взема вана през периода от октомври до март. И в случай, че отидете на тяхна територия и ви се наложи да използвате числото Пи, имайте предвид, че там законът е приел да бъде равно не на 3.1415, а на 4.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 18:56
Определено са смешни и доста странни. Някои от тях и друг път съм ги виждала. Но са.. нелогични.
1
0
съни
съни
10.01.2014 22:39
много са смешни особено 4 5 и 6
0
0
Мария
Мария
24.05.2013 16:30
Пред входа на родилен дом в Индия пишело:"Забранено за деца!". Забраната е подкрепена със закон.
2
0
mimi
mimi
27.04.2013 21:29
тези закони ми оправиха настроението
1
0