sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гранат - значение и свойства

Гранат - значение и свойства

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Гранат
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Красивият камък гранат е с мощни свойства, които напълно са достъпни само за хора, които са честни и смели. В много култури от древни времена гранатът е символизирал любовта и приятелството.

От древността гранатът се използва за талисман, който да прави собственика си по-смел. Затова пътешественици и воини носели украшения с гранат, за да бъдат по-издържливи и смели.

Собствениците на черни гранати са вярвали, че имат силна връзка с душите на могъщи воини от древността. Според специалистите червеният гранат може да отнеме късмета на Риби и Телци, а за Водолея са полезни само зелените нюанси на този камък. Гранатът е камък, който действа много добре върху късмета на хората, родени под знака на Козирог.

Едно от лечебните свойства на този камък е да нормализира кръвното налягане. Гранатът лекува ревматизъм, възпаления на ставите и помага при болести на бъбреците.

Влияние на граната

Той влияе добре върху органите на малкия таз и оказва добро въздействие върху либидото. Гранатът добре влияе върху състоянието на хормоналния баланс на организма.

Червено-лилавият нюанс на граната е полезен за хората, които имат задачата да направят избор, който не е лек. Този нюанс на камъка помага и на хора, които имат нужда от увереност в собствените си сили.

Червеният гранат е полезен за хората, които имат нужда да станат по-активни. Но на прекалено спокойните хора не се препоръчва, тъй като ще ги натовари с прекалена динамика.

Зеленият гранат е талисман за семейство и предпазва от караници между роднини. Зеленият гранат помага на собственика си да развие интуицията си.

Червеният гранат се смята за силен талисман, който притегля любовта. Затова се препоръчва да се носи от хора, които са в търсене на голямата си любов.

В древността в някои източни народи жените са зашивали мънички камъчета в подгъвите на дрехите на мъжете си, за да бъдат сигурни, че те няма да ги изоставят заради друга жена.

Гранат, който е откраднат, ще донесе големи нещастия на човека, който го е взел от някой друг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest