Аквамарин - значение и свойства
Aquamarine - Meaning and Properties
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Аквамарин - значение и свойства

Аквамарин - значение и свойства

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Аквамарин
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Източните традиции почитат камъка аквамарин, тъй като той от дълбока древност е смятан за символ на честност, красота и вярност. При раздяла този красив камък е имал задачата да съхрани любовта.

Затова при раздяла често мъжете подарявали на любимите си бижу, украсено с аквамарин, за да са сигурни, че камъкът ще успее да ги запази верни до завръщането им.

Смята се, че аквамаринът може да променя цвета си. Той може да се прелива в различни нюанси на синия цвят. Това зависи изцяло от човека, който го носи.

Аквамаринът е в състояние да попива емоциите на човека, който го носи близо до тялото си. Ако след това премине във владение на друг човек, този камък ще пренесе със себе си всички емоции на предишния си собственик върху новия.

Аквамаринът има свойствата да дарява със смелост човека, който го носи. Това е камък, който има качествата да зарежда човек с голяма решителност и сила. Когато се колебаете да вземете правилното решение или да се срещнете с човек, от когото ви е страх по някаква причина, носете бижу с аквамарин - този камък ще ви помогне.

Скъпоценни камъни

Аквамаринът се смята за камък на семейството. Той има свойството да пази от кавги и раздяла. Но аквамаринът не понася лъжите и затова му е трудно да съхрани верността и любовта в семейството, ако някой от съпрузите мами другия.

Аквамаринът влияе много добре върху здравето. Може да успокои зъбобол, предпазва от превъзбуда, влияе благотворно на стомаха и черния дроб, щитовидната жлеза, жлъчката и помага при фобии и пристъпи на страх.

Ако дълго се вглеждате в аквамарин, той действа като морето – успокояващо. При това спомага за подобряването на зрението. Аквамаринът е камък на зодиакалните знаци Рак, Везни и Водолей. Той трябва да се носи само на дневна светлина, за да прояви качествата си.

Тъй като притежава много мощна положителна енергия, камъкът е способен да подобрява настроението, да излекува мързела, да подсили умствените способности.

Ясновидците също често използват този камък за своите ритуали. Ако искате вашата половинка никога да не ви лъже, й подарете бижу с аквамарин, за да сте по-спокойни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest