sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Доктор проби главата на момче с бормашина

Доктор проби главата на момче с бормашина

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669358
Доктор проби главата на момче с бормашина
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Доктор проби главата на 13-годишно хлапе с бормашина, за да спаси живота му.

Никълъс Роси, от Австралия, паднал от велосипеда си в гр. Марибъроу, миналата седмица. При падането момчето си ударило главата, в следствие на което получило кръвоизлив, който довел до съсирек. Детето било закарано веднага в местната болница от майка му Карън, която е медицинска сестра.

Доктор проби главата на момче с бормашина

Дежурният лекар д-р Роб Карсън забелязъл, че момчето ту губи съзнание, ту се събужда, което значело че младежът вероятно има увеличено вътрешночерепно налягане, което може да предизвика смъртта на момчето за минути. Докторът трябвало да действа мигновенно. Знаел, че трябва да направи дупка в черепа, но в малката провинциална болница нямало неврохирургично отделение. Тогава поискал да му донесат обикновена бормашина. След като стерилизирал свредлото, д-р Каръс пробил 2 дупки в черепа на Никълъс. Операцията била успешна и бързата намеса на д-р Каръсн спасила момчето от явна смърт.

“Д-р Карсън дойде и ми каза: “Трябва да пробия 2 дупки в черепа на детето, за да намаля налягането върху мозъка”, разказа бащата Майкъл Роси. “Спомням си само думите му: “Това, което мога да направя, е някой веднага да донесе бормашина.”

Тъй като доктора никога не бил правил подобна операция, се наложило да поддържа непрекъсната телефонна връзка с неврохирурга Дейвид Уолъс, който му давал подробни наставления. Специалистът обяснявал къде точно в черепа трябва да се пробият дупките и колко дълбоки да бъдат.

Късметлията вече е изписан от болницата и се радва в момента на своята популярност. Макар и на легло, той успял да отпразнува 13-ия си рожден ден у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ннн
ннн
01.12.2013 16:22
Не е филм на ужасите, просто така е пресъздадена историята, та да си мислиш, че все едно е ужас.
1
0
Киноман
Киноман
02.08.2013 15:42
Това някакъв филм на узасите ли е
2
0