sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предвещания по времето за плодородие

Предвещания по времето за плодородие

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Предвещания за плодородие
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

По времето може да се предскаже дали реколтата ще е богата или точно обратното. От това векове наред от това са се възползвали хората, които са обработвали земята в очакване на богати реколти, защото от това е зависела прехраната им.

Ако в нощта на 31 декември изведнъж задуха много силен вятър, реколтата през следващата година ще бъде много богата. Когато през зимата често има скреж по прозорците, реколтата ще е много добра.

Ако през април вали много дъжд, ще има богата реколта на гъби през лятото. Ако през пролетните месеци често се разразяват бури, лятото ще е топло и реколтата ще е обилна. Ако през април не вали дъжд, реколтата няма да се развие добре и ще е доста по-малка от очакваната.

Когато през юни сутрин небето е много ясно и това продължава през по-голямата част от дните на месеца, реколтата ще е много добра. Ако през първите дни на месец юни слънцето се опитва да надникне през облаците, реколтата ще е съсипана от суша.

Дъждове

Богата реколта се очаква и ако през януари има много дълги висулки, които са близо една до друга. Ако има къси висулки през януари, които са на голямо разстояние една от друга, реколтата няма да е много богата.

Ако през пролетта снегът се топи сутрин, годината ще е с много богата реколта, ако през пролетта вали дъжд върху снега и го превръща в каша, ще има суша през лятото и реколтата сериозно ще пострада.

Ако през март не валят много дъждове, а през април вали постоянно, а през май е студено, богатата реколта е сигурна. Ако на Бъдни вечер има много силно застудяване, годината ще е богата на добри реколти.

Ако снегът завали за пръв път, когато земята е премръзнала, през другата година се очаква добра реколта на пшеница и други зърнени храни. Когато снегът завали, докато земята е размекната и кална, реколтата ще пострада сериозно от градушки през лятото.

Ако през пролетта в ниските места снегът се разтопи и на другия ден замръзне отново, реколтата няма да е много добра. Ако през март валят проливни дъждове, реколтата няма да е добра през тази година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest