sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Преследват ви насън? Ето отговора

Преследват ви насън? Ето отговора

AdminAdmin
Дарт Вейдър
656376
Сън

Сънищата, свързани с преследване са едни от най-обичайните. Както при по-голямата част от обикновените сънища, те често са следствие от чувството на безпокойство във вашето ежедневие.

Бягането е инстинктивен отговор на физическите заплахи в заобикалящата ви среда. В тези сънища, може да бъдете преследвани от нападател, животно или непознат, който иска да ви нарани или вероятно да ви убие. На свой ред, вие бягате, криете се или се опитвате да заблудите преследвача.

Вашите действия в съня отразяват вашите реакции при стрес и това как вие се справяте със страховете си в реалния живот. Вместо да контролирате ситуацията, вие се опитвате да избягате от нея. Запитайте се кой ви преследва, за да можете да разберете източника на вашите страхове и грижи.

Страх

Преследвачът във вашия сън, може също да отразява част от самите вас. Собствените ви чувства на гняв, ревност, страх, а вероятно и любов, могат да се появят като заплашителна фигура. Тази сенчеста фигура може също така да символизира отхвърлени качества на вашата личност.

Може да проектирате тези чувства върху непознат преследвач. Следващия път, когато имате подобен сън, обърнете се и посрещнете своя преследвач. Попитайте го защо ви следва. Може би бягате от нещо. От какво се опитвате да избягате?

Събуждане

Ако вие сте този, който преследва, тогава съня може да открива енергия и амбиция да следвате нещо, което искате. Или може би сънят предполага, че оставате назад и трябва да догоните всички останали.

Помислете за разстоянието между вас и вашия преследвач. Това показва вашата близост до нещото. Ако гонещия ви достига, това предполага, че проблемът няма да си отиде. Проблемът ще е около вас, докато не се сблъскате лице в лице с него.

Въпреки това, ако сте в състояние да разширите разстоянието между вас и преследвача, тогава проблемът става все по-малък и по-малък. Вие сте в състояние успешно да се дистанцирате от проблема. Всъщност, проблемът започва да отшумява.

Един по-дълбок анализ на сънищата с преследване е страха, че сте атакувани. Тези сънища са по-чести при жените, отколкото при мъжете. Те са породени от опасения от насилие и сексуален тормоз, които са толкова разпространени в медиите, което увеличава допълнително тези страхове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.12.2018 11:51
Az puk sanuvah che me goni v gorata slendurmen i az sam se skrila na edno durvo i toi si trugna nqkoi znaeli kakvo oznacava
2
0
Потребител#218781
Аз съм 7 клас и се притеснявам за новото училище.Страх ме е,да не ми се присмиват.Сънувах,че бягам от един непознат човек и не ме хвана.Успешно избягах.
1
0
clary
clary
07.12.2014 14:36
Сънувах, че съм героиня от книгата, която чета, и гаджето ми ме гонеше, искаше да ме залови. Бях с една друга героиня от книгата, тя тичаше много по бързо от мен, а аз колкото и да се мъчех едва помръдвах. Накрая стигнахме една стара изоставена къща и гаджето ми ни догони. Опитах се да предпазя другото момиче, но той бързо ме прикова към земята, а приятелката ми колебливо избяга след кото й изкрещях да се маха. Сънят свърши след като се бих с гаджето си и той ме хвърли към парапета на стълбите и изгубих съзнание. Как тълкувате това?
1
0
78233
78233
02.02.2014 01:14
Аз пък сънувах ,че убим някакъв мафиот и после неговите хора ме преследват за да ме убият :D Едва ли има нужда ги питам що ме гонят :D .
6
0
Мери
Мери
04.05.2013 17:57
Емм...Аз имах супер странен сън бягах от нещо /не знам какво, защото беше невидимо, но знаех, че трябва да се скрия от нещо/ със мои приятели и те умираха един по един, като всеки по-мъчително от другия...Някой непрекъснато се опитваше да ни убие...Това значи ли, че съм стресирана във личния си живот или какво? ;дд Защото аз имам доста проблеми наистина!
2
1
Anonym
Anonym
29.12.2013 13:15
Това значи, че гледаш прекалено много филми на ужасите. :ддд
4
1
Мария Боева
Мария Боева
27.04.2013 09:28
Аз сънувах ,че ме гони в къщи един мъж ,който после се превърна в дракон и ме гонеше из цялата къща
0
0
  Няма значение
Няма значение
01.02.2013 01:33
Добре де аз като сънувам че ме бягам от торнадо това какво трябва да значи , сънувал съм също че ме гони и мечка как да я питам защо ме гони :D ?
0
0
ANONIMEN
ANONIMEN
22.09.2012 18:53
За да събереш кураж и да се обърнеш трябва да осъзнаеш, че сънуваш, а осъзнаеш ли го ставаш БОГ в съня си,два пъти ми се е случвало и мога да кажа ,че беше адски вълнуващо.
Как ми се иска всеки сън да е осъзнат, сигурно нямаше да ставам от леглото :Д
2
0