Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-силните шофьорски суеверия

Най-силните шофьорски суеверия

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Най-силните шофьорски суеверия

Пилотите на самолети не обичат да се снимат преди полет – това не носи нищо добро според тяхно суеверие. Но суеверията на водачите на наземни транспортни средства са много повече.

Едно от най-разпространените суеверия, е че ако измиеш колата си, ще завали. Това суеверие се оправдава на 50 процента и завали ли, всеки се ядосва, че току-що е платил в автомивката.

Сред странните шофьорски суеверия е да не се броят пари в купето на колата, тъй като това вещае среща с пътен полицай.

Шофьорите смятат, че ако видят върху капака на колата си пилешки екскременти, това ще им донесе късмет. Но ако не измият мръсотията веднага, щом я видят, това ще донесе непредвидени разходи.

Най-силните шофьорски суеверия

Разпространено в много страни шофьорско суеверие е, че ако риташ гумата на колата, за да видиш дали е достатъчно напомпана, това може да предизвика спукването й.

Най-силно разпространеното суеверие е, че ако в колата говориш лошо за нея, това ще предизвика скорошни повреди. Това наистина се случва често, а също и когато човек реши да продаде колата си – тя внезапно започва да блокира и частите й се чупят.

Друго суеверие е, че добрата дума, казана на автомобила, може да оправи дребните проблеми. Ако не могат да запалят, някои кълнат колата, други й се молят. Често вторият начин, по неясни причини, води до резултат.

Сред разпространените суеверия е и че ако се минава покрай катастрофа, не трябва да се гледат щетите, причинени от сблъсъка. Това води до неприятности на пътя.

Разпространено суеверие е и че не трябва да се правят планове за точно пристигане на дадено място, тъй като в такъв случай обикновено се получава сериозно забавяне.

Някои силно вярващи хора смятат, че осветяването на амтомобила със светена вода и дори с присъствието на свещеник допринася за добрия късмет по време на път.

Но не е необходимо да се вярва задължително на всички тези суеверия, а винаги да сядате зад волана в добро настроение и спокойно състояние на духа. Това със сигурност ще ви донесе късмет на пътя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Боева
Мария Боева
26.05.2013 11:27
това за обидите на истина е вярно ,аз мрънках ,че искам нова кола ,че тази е стара и после я блъснаха
4
0