sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Краят на Света»Колко пъти свършва светът до днес?

Колко пъти свършва светът до днес?

Цунами
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл-10%
Препоръчано за теб:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Пророчествата за края на света са много повече отколкото предполагаме. Това, че светът ще свърши на 21.12.2012 далеч не е първото, няма да бъде и последното „предвиждане” за Апокалипсис.

Паниката, която всяват с тези приказки за края на света е поради много причини и с различни цели. Всеки следващ път хората вярват в тези думи и така ще продължи да бъде след 21.12. Да разгледаме някои от историите за Края на света в миналото.

Златни яйца

1. Кокошка в Англия всява истинска паника сред гражданите през 1806 г или поне докато истината всъщност не излиза наяве. Ето я и историята – пернатото започнало да снася яйца, върху които пишело „Христос Иде”. Не след дълго се оказва, че някой „помага” на кокошка да снася тези яйца като ги пъха отзад.

2. Следващ Апокалипсис е бил предвиден за времето, когато Земята се е сблъскала с Халеевата комета. Тук вина за масовата психоза отново имат медиите. Вестник Ню Йорк Таймс, пише през 1910 г., че газът, който се съдържа в опашката на кометата ще убие живота на Земята. Много учени опровергават тази медийна „новина”, но медиите се оказват с доста по-силно влияние. В този период са увеличили няколко пъти продажбите на противогази и чадъри.

3. 1954 г и идването на извънземните – историите с извънземни привличат много погледи, кои вярващи кои не, но всеки се замисля. През 1954 г, жена от Чикаго – Дороти Мартин, която нарича себе си контактьор, твърди, че се е свързала с друга форма на живот от планетата Кларион.

Извънземни

Според нейните думи, те са предупредили, че смятат да „изчистят” Земята, а живи ще останат малкото истински вярващи, за които ще бъде донесена специална летяща чиния. Последователите на контактьорката се отказали от всички свои материални блага и изчаквали съдбоносната дата 21.12.1954 г. След като нищо не се случило, Дороти се оправдала с това, че нейните последователи са успели да отменят Апокалипсиса заради вярата си.

4. Краят на света през 1982 г. - Джон Грибин и Стивън Плейгман са астрофизици, които описват в книгата си „Ефектът на Юпитер”, че идва краят на света през 1982 година. Причината според тях била подредбата на планетите – вследствие на начина си на заставане, щяло да има множество земетресения. Две години преди да дойде Апокалипсиса, двамата астрофизици отменят края на света, като се оправдават с грешка в сметките.

5. Краят през 1995 г. – отново медиите имат заслуга за обявяването на края на света. Този път това се предвижда от Нанси Лийдър. Тя твърди, че има планета, която разбира се, никой друг освен нея не може да види, наречена Нибиру, която ще обърне полюсите и ще причини катаклизми. Всичко това Нанси научила от извънземните.

6. Краят през 2000 г. – известният „Проблем 2000”, става въпрос за проблем в компютърните системи. Твърди се, че на 01.01.2000 г компютърните системи ще спрат да работят и това ще предизвика хаос по света. Проблемът е бил в това, че компютрите са боравели с двуцифрени години. Съответно с настъпването на 2000 г. се е прогнозирало, че ще се рестартират, което е щяло до доведе до много проблеми след себе си. Някои частни компании са изхарчили милиарди долари, за да подобрят компютърните системи, други са вложили съвсем малки суми – и при двата случая – светът определено не е свършил, но със сигурност някой е спечелил от това.

7. Апокалипсис 2012 г. – много се е изписало за датата 21.12.2012 г. Ще кажем само, че основна причина за всяването на паника между хората е, че тогава свършва календарът на маите, който обхваща над 5000 години. В последствие се чуха и извадиха и други доказателства от различни пророци за Апокалипсис през дванадесетия месец от 2012 г. Но пък от научна гледна точка става ясно, че до „края” на планетата има поне още 5 билиона години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Ванеса
Ванеса
26.06.2014 21:23
Драги когато му дойде времето тогава ще дойде
1
0
стефан
стефан
19.04.2013 08:31
то няколко пъти казват че ще свърши
0
0
:)
:)
22.02.2014 18:09
Последния път като кажат, че ще свърши ще е истина, ама лъжливото овчарче ще си е изиграло ролята...
1
0
xoxox
xoxox
21.12.2012 14:22
Толкова сме заети в днешно време, че нямаме време даже и за големия Апокалипсис. Иначе относно до края- аз лично не вярвам. Да се надяваме за едно по-добро бъдеще и нова ера. А щом самата НАСА е изследвала всичко толкова време и не е открила нищо заплашително то значи, че края няма да дойде.
НАСА казват и затвърждават, че ако някое космическо тяло би трябвало да се удари в Земята то вече щяло да се вижда с просто око така, че няма никакви поводи за притеснения ;) . Ще доживеем и следващата 2013.Плюс това светът трябва да свърши на 21.12.12 година в 13:11 минути......а сега при мен е 21.12.12 година 14:20 минути...още съм жива :)
0
0
hm hm
hm hm
19.12.2012 23:54
Ще ми е интересно ако останат хлебарките и политиците в Бг, политиците как ще обяснят на хлебарките че трябва да внасят ЗОК, ДОО, и ДЗПО а съшо и ДОД за да могат те да си купуват мерцедеси и да ходят по почивки...
3
0
hm hm...
hm hm...
19.12.2012 23:44
На няколко пъти попадам по тв-то на Нешенъл Географик и е изумително хората там се готвят за Апокалипсиса или така изглежда... при това с много сериозни средства... Не съм фенка на НГ но те кара да се замислиш... Гледах филм за тайни стратегии при нашествие на НЛО, за укрития и стратегии при електромагнитен импулс, радиация и др.п не знам дали ще има Апокалипсис но Американците са готови да го посрещнат за разлика от нас... нас освен че зимата ни изненадва може и всичко останало... добре че сме си малко късметлии поне за сега... Колкото пъти цъкна там все са на тая тематика... сериозно се готвят хората, но дори и сега да е фалшива тревога те са си готови а ние... даже пари за противогази нямаме камо ли за убежища с храна, хим тоалетни, и пречистватели на вода, радиостанции, фарееви клетки и не знам кво... но в случай на бедствие със сигурност от БГ ще оцелеят хлебарките и политиците ...
0
0
koko
koko
19.12.2012 11:06
а защо вярвате тогава че вече е имало потоп и то не веднъж
0
0