sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истината за кръстоносните походи

Истината за кръстоносните походи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k475
Кръстоносни походи
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Кръстоносните походи в историческа гледна точка са военни и религиозно-доктринални кампании, предприемани през Средновековието. Причината била защита на интересите и идеологията на Римокатолическата църква. Те са явление, отразило се на хода на политическата, социална, културна и религиозна световна история.

Целят разширяване и защитаване на позициите на католическата религия; превземане и защита на земи от други народи; потъпкване на етнически движения. Официално кръстоносните походи са девет, като обхващат времето от 1095 до 1272 г. Отделно от тези има данни и за Балкански и Смирненски кръстоносни походи.

Но каква всъщност е истината за появата на това движение и най-вече за тамплиерите, взимащи участие в него. Историческото обяснение остава отворени много въпроси.

Обяснение се намира в много стари египетски йероглифи, разчетени и описани в ред книги. Тамплиерите всъщност са петима. Всеки път, когато тялото на някой от тях загубва силата си, душата му преминава в друго тяло. При тях първичното знание се съхранява и се запазва актуалното ниво на развитие.

Това обяснява многото на брой походи. Прераждайки се многократно, тези души за имали невероятно знание. Но в онези години, когато повечето хора са мислели Земята за плоска, хора, познаващи слънчевите цикли и божията мисия са били уникуми и са можели да поведат масата към промяна.

Тамплиерите живеят изцяло по космическите закони и за кратко време спечелват безмерни богатства, като по този начин стават едни от най-властните мъже на онова време. Заради своето могъщество молят папата да ги благослови и да легитимира правото им да просвещават народа.

Папата дава официалното си съгласие на 31 януари 1128 г. Тамплиерите стават рицари със собствено законодателство. През годините техни членове са не само католици. Например главен майстор става французин от династията на катарите. Това само е доказателство за продължаващото прераждане. Ставайки необичайно могъщи обаче, те предизвикват гнева на църквата. Тамплиерите са първите, създали банковата система.

Средновековни мечове

Говори се, че тамплиерите притежавали и няколко тайни, от които произлиза необичайната им мощ и знания. За първата се твърди, че те са намерили текстовете на Атлантида и че същността на кръстоносните походи е била тези текстове да бъдат опазени и скрити, чрез непрестанното им местене.

Другата тайна е за същността на божието семейство - Исус и Мария Магдалена и за съществуване на техен пряк наследник. Друга причина била опазването на този наследник в тайна, както и продължаването на божия род.

В крайна сметка Ватикана унищожава движението така, както му е дала легитимност - без много шум. Или поне тя така си мисли, тъй като и до ден днешен има тамплиерски организации, в които се крият древните тайни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest