sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Отлага ли се краят на света

Отлага ли се краят на света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k447
Края на света

В последната година най-обсъжданата тема е краят на света, определен от календара на маите за 21.12.2012 г. С приближаването на деня обаче, като че ли всичките предсказания за апокалипсис и ужасяващ край на планетата се замениха с нови, които твърдят, че Земята ще мине в друго енергийно ниво, че хората ще претърпят траснформация на душата си и т. н.

Каквато и да е истината обаче, хилядолетния живот на планетата доказва неоспоримо, че каквото и да се случва, то не се случва изведнъж.

Разглеждайки календара на маите, учените изпитват доста затруднения. А ако се замислим логично - надали единствената работа на този народ е била да направи максимално сложен календар, предвещаваш края, и след това да изчезнат.

Показателно е и мнението на сегашното население на Мексико, което се смята за тях потомък. Като че ли на местните хора им писна от непрестанния наплив на туристи и излязоха с официално мнение пред медиите, че се спекулира с календара на праотците им и то само, за да може да се увеличи наплива на туристи.

И как няма да са недоволни, като те не получават нищо, тъй като цялата земя там, храмът, както и всички забележителности са под опеката на американски и други частници, на които надали е минало през главата да делят печалбите с местните, на чиито гръб са натрупани вече милиарди.

Въпреки това, огромен дигитален часовник отброява секунда по секунда изминаващото време до края на света. Той е монтиран в град Чиапас в Мексико. Стартиран бе на 22 декември 2011 г.

Календар на маите

В света в последно време стават много аномалии и доста учени бяха дори склонни да се съгласят с календара на маите и да запратят Земята в небитието с различни теории. Истината е, че на определен период от завъртането на земното полукълбо то постепенно или се приближава или отдалечава от Слънцето и Луната. Множеството катаклизми напоследък могат да се обяснят точно с това, а датата, дадена за край, всъщност да вещае нова, по-добра ера за планетата.

И тъй като в България всичко винаги се прави на обратно и сякаш напук на всички останали, докато в медиите други научни ръководители от други държави твърдят, че има реална възможност от катаклизми, които ще доведат до край на планетата- в БАН излязаха с мнения, че катаклизми не се очакват.

Че в Бъдеще не се очаква голяма суша, като изключим тазгодишната. Според нашите учени промяна на сезоните няма да има, ледников период също. Единствените им прогнози са за магнитни бурии, но това е за предпочитане, пред масовото унищожение.

Остава само да се надяваме, че учените в БАН ще излязат прави, и на 21. 12. 2012 г. човечеството ще си остане живо и здраво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
46
37
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
дани
дани
07.09.2014 20:29
Аз мисля ,че ако края на света е определен за 2012 г, може да е вярно.!Но кога ще дойде тя??Колко е вярна годината в която живеем??Кой знае, кога да почне да брои годините??Ами ако сега сме в 2012 г??? И сега приключва както казват един период и започва нов от 2012 години.Мисля,че сме си опустошили планетата и така е било и в предни периоди затова е дошъл края...
0
0
Tc Barish Kaya
Tc Barish Kaya
12.01.2014 22:59
1 никой не знае кога ще е края на света Освен БОГ
2 престанете да коментиратее лапеешки изтори в този сайт
3 Затворете си Усните и млъквайте защото ще почна да мисля че Сте влубопитни !
0
0
Jorko
Jorko
03.01.2013 14:37
Поздрав за компанията на маите с песента на Кондьо - Жив съм. Хахахахахах
0
0
Кати
Кати
21.12.2012 13:33
леле колко наивни хора има и какви глупости пишат ужас, Галина Генова- имате нужда от специалист,както и другите писали небивалици и измишльотини,плод на болно съзнание...
0
0
галина генова
галина генова
18.12.2012 12:13
един ден ще се случи нещо на света голям катаклизъм но точно кога никои не може да каже само бог знае ние хората станахме много злобни ние не си пазим планетата аз много обичам да гледам за планетата очаква се голям сблъсък на земята
0
0
Novae1
Novae1
07.12.2012 06:53
Датата 21.12.2012 г. е датата на която братята по разум от Нибиру ще слязат на Земята е ще установят контакт с човека. При жребий в САЩ, коя държава да поеме договорките с Нибиру, се паднало на България.Ще договаряме въвеждането на еднакво време по цялото Земно кълбо-един и същ Календар, съобразен с Космическото време.
0
0
neznam
neznam
29.11.2012 16:19
това с милионерстването - моля, внимателно!!! Преди време в 1999 махнахме 000 от банкнотите - много моля, не пак!!!
0
0
Антиматериалист
Антиматериалист
26.11.2012 11:30
Всичко е взаимосвързано!
0
0