sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Млечният път и Андромеда ще се сблъскат

Млечният път и Андромеда ще се сблъскат

Космическа експлозия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Все по-страшни изследвания се появяват, според които светът ще свърши. Но всички тези твърдения не са потвърдени от учени и са създадени по скоро с идеята да всяват паника, отколкото да назовават нещо истинско и реално.

И докато всички чакат да дойде съдбоносната дата 21.12.2012г, на която уж се предполага, че светът свършва, учените излязоха с ново становище по малко по-различен въпрос. Според специалистите от НАСА ще има сблъсък между Андромеда и Млечният път, твърди се, че този сблъсък със сигурност ще се случи и е неизбежен.

Успокоителното е, че според изследванията на учените това се очаква след около четири милиарда години, а и освен това Земята, както и Слънчевата система няма да бъдат потърпевши по никакъв начин. Това ще се случи, защото разстоянието между Андромеда и Млечния път ще се скъси – в момента то е 2.5 милиона светлинни години.

Но този фронтален сблъсък, всъщност ще продължи още 6 милиарда години и вследствие на него ще се появи една нова галактика. Това, което реално ще се случи е, че ще има нещо като пренареждане в галактиката. Земята няма да пострада от това сливане.

Извънземни

Учените отдавна правят различни изчисление по този въпрос и бяха стигнали до такова заключение, но нямаха ясната представа кога ще се случи, тъй като не бяха сигурни какъв е точният път, по който се движи Андромеда.

Благодарение на телескопа „Хъбъл” и възможността да се направи компютърна симулация, астрономите успяха да видят точната посока на движение на Андромеда и да заявят със сигурност, че такава галактическа катастрофа ще има, макар и след 4 милиарда години.

Астрономът Сангмо Тони Сон заявява на пресконференция, че сблъсъкът действително ще се случи и сигурността в твърдението му се крие във факта, че между Андромеда и Млечният път няма никакви други големи обекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Angelina
Angelina
10.09.2014 15:54
Естествено, че на Земята няма да и има нищо, защото ние, хомосапиенсите ще и видим сметката, много по-рано, както сме я подкарали....
1
0
Румпелщилскин
Румпелщилскин
19.06.2014 14:28
Драги мои вие сте идиоти до тогава не се знае какво ще се промени малко се вгледайте в нещата
0
0
oops
oops
01.07.2013 09:04
То май слънцето ще угасне първо ма нейсе, новини да има.
0
0