sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Световноизвестни лечители

Световноизвестни лечители

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Лечители
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Един от световноизвестните лечители е Парацелс, чието истинско име е Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хогенхайм. Името Парацелс се смята за нарицателно в лечителството.

Хогенхайм, който сам си измислил името Парацелс, се вдъхновил от името на древен римски лекар – Целс Корнелий, който оставил богата литературна съкровищница. Древният лекар е автор на трактат за медицината, който е единственото медицинско съчинение от древноримската литература, достигнало до нас.

Целс е бил смятан за един от най-прочутите учени, а Парацелс в превод означава над Целс. По този начин Хогенхайм оценявал собствените си интелектуални способности.

Парацелс смятал, че всички живи организми са съставени от живак, сяра и други вещества, които са в основата на всички природни тела. Когато тези вещества са в равновесие, човек е здрав.

А когато е болен, този баланс трябва да се възстанови. Така Парацелс положил основите на съвременната хомеопатия. Негова е прочутата фраза: „Всичко е отрова, всичко е лекарство, дозата определя същността”. С това съждение Парацелс е положил и основата на фармакологията.

Лечебни сили

Една от най-известните лечителка на нашето съвремие е Джуна. Тя получила необикновените си способности, след като паднала в дълбок кладенец, когато била дете, и едва оживяла.

Джуна Давиташвили, родена в Кубан, смята себе си за представителка на асирийската раса. Тя е известна сред близките си като шида – местната дума за вещици и десетки учени са се опитвали да разберат начина й на лечение.

Джуна лекува с метода на безконтактен масаж, тя чувства биополето на човека и въздейства върху него със своето биополе, което е много силно. Така кара биополето на болния човек да изработва жизнени сили. По този начин човек оздравява.

Сред прочутите пациента на Джуна са Папа Йоан Павел Втори, актьорите Робърт де Ниро и Марчело Мастрояни, режисьорите Федерико Фелини и Андрей Тарковски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest