sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човек избира сам родителите си

Човек избира сам родителите си

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Ангел
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Когато човек се появи на бял свят, на пръв поглед съдбата му е предопределена – поне що се отнася до това в какво семейство е роден.

Хората казват, че няма как да избереш роднините си, защото те просто са ти роднини, независимо дали го искаш или не. Според вярванията на някои хора, които са убедени в прераждането на душата, човек сам избира родителите си.

Смята се, че след като човек умре, душата му продължава да съществува. Мислите и съзнанието, които са обитавали човешкото тяло, не са се изгубили, а продължават да съществуват като някаква ефирна форма.

Семейство

Това вярване е обусловено и от факта, че се смята, че след смъртта си човек веднага отслабва с няколко грама – това, според вярващите в прераждането, е теглото на душата.

Душата преминава през тунела, в края на който се вижда светлина, за което свидетелстват стотици хора, преживяли клинична смърт.

След това душата обитава някакви незнайни за човека пространства, където изчаква времето, в което да се появи отново в материална форма.

Вярващите в прераждането са убедени, че душата сама може да избере кои да са нейните родители. Не е ясно дали това е така, но като аргумент в полза на това изказване се изтъкват много случаи, в които майка на починало дете ражда бебе след смъртта му и след като проговори, то разказва подробности от живота на починалото.

Майка и дете

Дори разпознава свои играчки и ги нарича с имената, които е използвало починалото дете на нещастните родители. Според вярващите в прераждането това е едно от най-солидните доказателства в полза на твърдението, че човек може сам да избере родителите си.

Затова не винаги може да се приеме твърдението на каращи се с родителите си пораснали деца, които твърдят, че ако са могли, са щели да изберат други родители. Те просто сами са си ги избрали, вярват тези, които са убедени в прераждането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
511
416
39
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (26)

Изпрати
Анастасия
Анастасия
13.09.2015 18:18
Да не сте от някоя сехта, кукуриговци. Това е лошото, че има хора които вярват на такива простотий.
3
4
Oneness
Oneness
21.07.2015 12:23
Тази статия просто леко открехва вратата на цялата истина и все пак виждате как хората я смятат за "ку-ку", "глупости", "измислици"...
Истината е, че наистина живеем в своебразна матрица, от която има хора които умеят да влизат и излизат.
Начини да се постигне просвещение, сигнали, пътувания и визия - много. Иска се упорство, търпение, практика и безрезервна вяра. Всеки може да го постигне. Не е ПОСТИЖЕНИЕ. Практика е. Практикува се различни методи от поне 6 хиляди години в новата история на човечеството , т.е. Кали Юга. Всички аскети, будисти, хиндуисти, йоги, дъновисти, монаси и прочие упражняват различни видове религии в които обаче има сходни неща...
Всички сте накарани да повярвате в религията на парите и месото. По този начин е построена клопката. Работете по 8 часа на ден, спете по 8 часа на ден, гледайте телевизия докато кльопате месо и пиете алкохол с поредната цигара и въздишайте - ех, това е живот :) Точно това се иска от вас :) И в почивните дни заведете детето на МкДоналдс, че е най-голяма награда Биг Мак менюто с пластмасов бургер и играчка произведена от 9 годишно китайско или индийско дете....

И все пак, има как да се просветите ако се отдалечите от телевизора ;)

Литература за четене:
1)Анураг Сагар т.е. Океан от Любов на Гуру Кабир
2)Тибетската Книга на мъртвите
3)Всяка една книга на Шри Шивананда
4)Ученията на Петър Дънов т.е. Беинса Дуно
и т.н.
15
2
Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
27.05.2015 16:37
Пълна простотия.
2
7
Илиан
Илиан
01.04.2015 16:32
Еййй,много народ се побьрка :)
8
6
Жору
Жору
07.11.2014 14:32
Всички сте феномени тука...Или по-скоро ненормални, особено тия с Всевишния иМ...Ку-ку-ку-ку
1
9
Finky
Finky
03.08.2014 23:31
Не знам от къде съм се научила, но има доста неща, в които вярвам от дете,при положение, че никой от родителите ми не е разказвал и не е разговарял с мен за тези неща.
17
5
филипа
филипа
15.10.2013 23:04
Моят син беше на около 6г.,когато ми зададе въпрос"Аз теб защо съм те избрал за майка................
24
5
Илейн
Илейн
05.10.2013 13:03
Абе, Нина, ти на всичко ли, дето четеш някъде вярваш? И откъде знаеш, че детето помни само до 6 месеца, може би някое дете е проговорило на толкова, че да се знае със сигурност? Не бъдете лесно манипулативни, мислете логично за нещата, които могат да бъдат проверени. За невъзможните за проверка остава изборът да вярваш, или да отхвърлиш.
Майкъл Нютън обяснява доста неща в книгата си, но да не забравяме, че всяка книга подлежи на редакция. Тази не е направила изключение.
7
6