sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мисли за успеха от Далай Лама

Мисли за успеха от Далай Лама

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Далай Лама
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Струва ми се, че ако искаме да преуспеем в този свят, трябва да бъдем по-уверени в собствените си сили и да можем да отстояваме позицията си.

Говоря не за глупава самонадеяност, а за осъзнаване на собствения вътрешен потенциал и за вярата в това, че винаги можем да коригираме поведението си, да се променим към по-добро и да станем духовно по-богати. Все пак безнадеждни ситуации не съществуват.

Хората, които се стремят да постигнат нещо голямо, трябва да разберат, че за да стигнат до върха, трябва да преодолеят високи препятствия. Хората, които посвещават целия си живот на това да постигнат голям успех в нещо, които се стремят към него с цялата си душа, трябва да правят това обмислено и да имат пред себе си ясно поставена цел – какво точно искат.

Те трябва да знаят, че от тях ще се изисква да са готови на всичко, за да изминат този път, дори на големи рискове – както интелектуални, така и физически.

Мисли на Далай Лама

Ако не са готови да го направят, това означава, че те са просто мечтатели, такива, каквито по света има милиони, такива, които мечтаят за успеха, но не искат нищо да направят за постигането му, като се надяват просто на благоприятното стечение на обстоятелствата.

При това никой не знае дали ще достигнете до върха на успеха, ако предприемата обмислени рискове, но ако не искате да рискувате, няма как да разчитате на награда.

Когато разберете, че сте направили грешка, направете всичко възможно, за да я поправите възможно най-бързо. Това ще е полезно за вас. Понякога е добре да преглътнете гордостта си, за да успеете, но не на всяка цена. Преглътнете гордостта си, само ако сте разбрали, че наистина сте сбъркали, и си признайте.

Във всяка една ситуация понякога мълчанието е най-добрият отговор, който можете да дадете.

Понякога е добре да не получиш веднага това, за което мечтаеш. Понякога сбъдването на мечтата може да е загуба на ценен шанс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest