sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Психология на ръцете

Психология на ръцете

DesislavaDesislava
Джедай
3868
Психология на ръцете
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Искате ли да научите повече за живота? Да разработите таланта си? Да определите вашите слабости? Открийте защо имате проблеми с шефа си, съседите си или вашето семейство? Психологията на ръцете може да ви помогне. Отговорите на много въпроси и трудности, които изникват всеки ден, съвсем буквално, се крият точно там, в ръцете ви.

С техния размер, форма, линии и други маркировки, ръцете ви показват огромно количество информация за вас. Психология на ръцете я интерпретира тази информация и тя се прилага в ежедневието на хората. Тази психология показва, ясно как да идентифицирате своите таланти и слаби страни, както и начините за оценка на ключовите аспекти на вашата личност като самочувствие, сексуално влечение и чувство за хумор. Тя показва как да използвате тези знания при решаване на вашите проблеми.

Сред всички видове нашите човешки ръце са уникални - не само в това, което те могат да постигнат, но и в това как показват. Човешките ръце могат да нарисуват Сикстинската капела, да свирят на китара, да оперират с хирургически инструменти, да пишат поезия и много други неща. Нашите ръце са изключително изразителни, те могат да са глухи и неми, но въпреки всичко да разкажат една история или да разкрият най-съкровените ни мисли. Няма други видове с такава забележителна гама от възможности.

Въпреки придобиването на говоримия език в продължение на милиони години човешка еволюция, нашите мозъци все още ангажират ръцете ни в точното съобщаване на нашите емоции, мисли и настроения. Ето защо, независимо дали хората говорят или не, жестове с ръце заслужават вниманието ни като богат източник на невербалното поведение и общуване, за да ни помогнат да комуникираме.

Ръкостискане

Интересно е, че мозъкът ни дава непропорционално голямо количество внимание на пръсти и ръцете, в сравнение с останалата част на тялото. Това може да бъде отчасти защото първият ни допир със света е с нашите ръце. Каквато и да е причината, ние сме склонни да се съсредоточим върху ръцете и да се хипнотизираме от тях.

Можете да опитате един прост експеримент. Без да разкривате намеренията си, скрийте ръцете си по време на разговор, за цялото времетраене на разговора. В края на разговора, помолете участниците да споделят какво мислят и какво са почувствали като сте разговаряли с тях. Ще откриете, че хората ще усетят нещо нередно. Ръцете ни разкриват много за това какво се случва в главите ни.

Как докосваме другите се определя от това какво чувстваме към тях. Пълното докосване с дланта на ръката е топло и нежно, докато докосването с върха на пръстите издава по-малко обич.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
45
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ахаха
ахаха
22.10.2012 01:04
и кво разбрахме от таз статия-----НИЩО,не ви е срам!
7
0
мария
мария
19.10.2012 21:43
Наистина тук се обещава, че ще разберем много за себе си от линиите на ръцете и други неща, а накрая нищо не е обяснено както е заложено в началото на статията. Това е недовършено, нещо като разказ недовършен, на който му е нужен край.
5
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
19.10.2012 15:34
Става въпрос за хиромантията-науката за ръцете, линиите, формата им и т.н.
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
19.10.2012 13:48
цялата статия обещаваше много, а накрая почти нищо не ни разкри, как да открием таланта си, как да разберем себе си, поглеждайки ръцете, толкова интересно, но просто е недовършено, толкова текст за нищо!!! Довършете я...
8
0