Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Значение на кристалите

Значение на кристалите

DesislavaDesislava
Джедай
3858
Значение на кристалите

Ахат

Сила и смелост

Ахатът е камък на силата и мъжеството, той укрепва ума и тялото, стабилизира емоциите и физическата енергия. Ахатът помага да приемете себе си и да видите истината. Със своите лечебни качества, помага за премахване на отрицателна енергия, успокоява и успокоява ума, тялото и духа. Ахатът се среща естествено в много цветове, но често е оцветен в брилянтни и ярки тонове.

Изцеление: Укрепва организма, лекува заболявания, свързани с емоционално напрежение, стимулира храносмилателната система и лекува кожни заболявания.

Аметист

Духовност и интуиция

Аметистът е камък на духовността и доволството, той дарява стабилност, сила, вътрешен мир. Това е голям камък за медитация и повишаване на вашата интуиция и психически способности със своята енергия. Аметистът осигурява яснота и подобрява съзнателното възприятие и разбиране.

Кристал Аметист

Изцеление: Подпомага за успокояване на ума, намалява безсъние и позволява спокоен сън, намалява стрес, облекчава главоболие, помага при производството на хормони, укрепва имунната система, почистващи органи и дихателна система, намалява синини и отоци. Подпомага функцията на епифизата и хипофизата.

Арагонит

Търпение и надеждност

Засилва търпението, приемането и способността да се поема по-голяма отговорност, той укрепва надеждността и практичността. Арагонитът е земен лечител.

Изцеление: затопля крайниците, помага при болни от СПИН, предотвратява нервните и мускулните спазми и потрепвания, той помага за лечението на костите и дисковете.

Аквамарин

Пречистване

Аквамаринът пречиства организма и подобрява яснотата на ума, с нежна и състрадателна енергия. Той е особено добър за чувствителни хора за насърчаване на самостоятелната смелост, подемни страхове и фобии. Аквамаринът е отличен камък за медитация, успокояване и балансиране на физическата енергия, както и за емоционални и умствени аспекти.

Изцеление: успокоява нервите и намалява задържането на течности, добър е за възпалено гърло. Той укрепва бъбреците, черния дроб, далака, хипофизата и щитовидната жлеза.

Чист кварц

Захранване

Чистият кварц действа във всички области на ума и тялото, пробуждане, засилване и предаване на енергия и изясняване на мисловните процеси. Той е отличен камък за медитация, насочване на енергия с повече интензивност. Той се свързва с по-висока самооценка, премахва негативността и позволява достъп до вашите духовни водачи. Чистият кварц осигурява яснота в мисленето и осъзнаването. Също така е мощен камък изцеление за всяко състояние.

Епидот

Камъни кристали

Възстановяване

Това е камъкът, който може да насърчи възстановяването след тежко боледуване. Епидотът помага за повдигане на емоциите, а също така помага за разсейване на тъга, съжаление и скръб.

Флуорит

Фокус и защита

Флуоритът насърчава фокуса, интуицията и разбирането. Той помага да се въведе хаоса в ред, насърчава стабилността, свободното мислене и ясните и безпристрастни мотиви. Той е отличен за напредъка на ума, подпомага медитацията и междуизмерната комуникация. Това е силно защитен камък, особено на психично ниво и от външни влияния. Флуоритът отдалечава негативната енергия и стреса, почиства и пречиства тялото.

Изцеление: Укрепва зъби и кости, подпомагане на гръбначния стълб и артритни състояния, предпазва от общи заболявания като настинки и грип, третира силно инфекциозни заболявания, помага при емоционална травма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest