sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Суеверия за паяци

Суеверия за паяци

Нина НордНина Норд
Джедай
760565
паяжина
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От векове за паяците съществуват много суеверия. Тези създания, които от много хора се смятат за зловещи, според повечето суеверия имат положително влияние върху съдбата на дома и на живеещите в него.

Ако светло паяче си направи паяжина над леглото ви, това е знак за скорошно щастие. Ако върху лицето ви падне паяк, това е знак за нещо много хубаво, което ще се случи в скоро време.

Ако откриете внезапно паяк върху дрехата си, това е знак, че ще получите много пари. Да се убие паяк носи нещастие и болести, затова е по-добре да изметете паяка навън.

Суеверието за това произлиза от легенда за това, че паяците са спасили живота на светото семейство. Когато по време на бягството към Египет светото семейство с младенеца Исус се скрило в пещера, на входа й се появили паяци, които оплели гъста паяжина. Преследвачите помислили, че никой не е влизал в пещерата от много време.

черен паяк

Паяк в къщата е добро предзнаменование, знак за щастие и благоденствие. Ако в скута ви падне паяче, това е знак, че в къщата ви ще дойде очакван и желан гост. Какъв ще е - тъмнокос или светлокос, зависи от цвета на паячето - дали е светло или тъмно.

В Англия паяците са били използвани, за да поемат болестите на децата. Майката трябвало да открие паяк в дома си, да го сложи в платнена торбичка и да я държи над главата на детето си, за да поеме паякът болестта му. След това торбичката се отваряла, за да избяга далече паяка заедно с болестта.

Ако видите паяче, летящо върху паяжинка, това е знак, че скоро ще получите вести от човек, когото отдавна не сте виждали. Това е добро предзнаменование, новините ще са добри.

Черните паяци носят нещастие според суеверията, затова ако видите такъв в дома си, трябва да го хванете в буркан или друг прозрачен съд, да го изнесете на пет крачки от дома си и там да изтръскате буркана. По този начин ще опазите дома си от неприятности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
46
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
29.07.2018 12:25
Ужасявам се от паяци.
1
1
Анонимен
Анонимен
19.03.2018 14:33
Не ги харесвам паяцте !И у нас почнаха да излизат домашни паяци !Гадни са ми !
1
1
а
а
22.08.2013 16:20
да, точно ще седя и ще го гледам какво е.. или ще си мисля какво ли ще ми донесе- късмет, гост, пари.. една обувка и айде!
21
13
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
07.10.2012 22:56
Ако човек е алергичен към тези гадини, не знам как ще му донесат щастие!Или ако има фобии към тях!/медицинско образование/
10
5