Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Съществува ли живот след смъртта?

Съществува ли живот след смъртта?

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k879
Съществува ли живот след смъртта?

Има много доказателства, че съществува живот след смъртта. В природата нищо не се разрушава, само сменя формата си. Това, което представлява душата, няма как да бъде унищожено. Точно затова човек се променя външно, но отвътре се чувства млад и жизнен и се чуди как времето е минало толкова бързо.

Всеки човек знае, че мислещото начало в него е едно и също. С възрастта гледната точка по много въпроси се променя, но чувствата си остават същите. Душата остава вътре в нас дори когато изгубим много други физически способности.

Душата не е материална, а всяка материя заема пространство. Всеки човек чувства, че мислещото начало съществува сред многото мисли, които се раждат в душата ни по едно и също време.

Във всеки от нас е заложено желанието за усъвършенстване, което заради краткостта на земния ни живот не може да бъде задоволено през този живот. Не е реално да се мисли, че всички усилия, които човек полага за развитието на душата си, са абсолютно напразни и че всичко свършва със смъртта на тялото.

Съществува ли живот след смъртта?

Смята се, че човек, за разлика от животните, знае за това, че рано или късно ще умре, защото по този начин той може да се подготви за следващия си живот.

В момента на смъртта си всеки човек губи незначително количество от теглото си – смята се, че това всъщност е душата му, която се отделя от тялото. След това минава период, в който тя изчаква отново да се прероди в друго тяло.

Никой не може да каже със сигурност защо се е появил на този свят, но много хора, с които сме се запознали току-що, ни изглеждат толкова близки, все едно сме живели с тях цял живот. Това са близки хора от предишни животи.

Много хора показват невероятна дарба в някое изкуство от съвсем малки, без никой в семейството да има подобен талант. Това са спомени от предишни прераждания.

След смъртта си тялото вече не съществува, но душата на човека продължава своето развитие. Затова малките деца си спомнят неща от предишни животи, но възрастните потискат спомените им, защото им се струва, че хлапетата имат прекалено голямо въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
513
415
35
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
sidharta
sidharta
23.08.2015 14:49
da.prirodata ne sazdava nishto naprazno.osven tova e mnogo pesteliva. smarta e preminavane v drugo sastoianie po spiralata na razvitieto i ot na4ina ni na jivot zavisi na koe nivo shte otidem.kakto oganiat igaria darvoto i ostava shepa pepel,a energiata i dushata otlitat svobodni.osvobodeni ot biologi4nite zakoni na tialoto
0
0
Mimata_
Mimata_
02.05.2014 17:34
Вярвам ;)
3
0
мимоче
мимоче
02.03.2014 13:21
и аз вярвам че съществува
2
0
Mimata_
Mimata_
26.05.2013 15:50
Вярно е!
1
0
yordan
yordan
31.03.2013 18:22
Добра тема, има голяма вероятност да има живот след смърта,ние сме звезни същества замислете се как се зародил живота от микроорганизми до хора =това е абсурдно просто някаде там в безрайни космос има същества напреде с милиони години ,представете си човечеството след 1 милион години ,много неще не знаем и ...дано има живот след смърта защото всичко е безсмислено иначе дори и да си богат беден =накря умирш така или ина4е
2
3
Mimata_
Mimata_
03.02.2013 16:57
Да така е.Вярно е това!
3
2
Vejdi
Vejdi
12.09.2012 09:14
Долу горе съм съгласен с това ! Защото според мен е абсурдно цял живот да се бориш, да се усъвършенстваш, а накрая всичко да завърши със смъртта! Така де според мен това си е съвсем нормално нещо.
А относно това, че след смърта теглото на човек намалчло...срещам го вече няколко пъти из нета!
3
0
zefit
zefit
20.08.2012 14:28
И аз имам няколко спомена!Не се сещам за нито един,който да помня в сегашния ми живот.Например,когато бях на 5-6 год. си спомних някаква стая с бебешка количка и един бял килим,а прозорците бяха тъмни!Незнам дали не е някой сън и да ми се е сторило реално!Но аз тогава бях малък и не съм гледал филми на ужасите!Толкова реално беше!Нямаше нищо фантастично!:/
2
1