sanovnik.bg»Статии»Астрология»Хороскопи»Какво животно си според зодията

Какво животно си според зодията

Нина НордНина Норд
Джедай
760550
Какво животно си според зодията

Според келтите на всяка зодия приляга определено животно, чиито черти носи всеки човек, роден на определена дата.

Така родените от 21 януари до 17 февруари са подвластни на Уран и са носители на мъдростта. Те са Жерави – имат невероятен ум и са способни на велики неща. Това са духовни личности, които се разбират най-добре с Пчела и Лебед.

Тюлен – от 18 февруари до 17 март

Планетата-покровител е Нептун. Това е човек, който съчувства на всеки. Той може да се адаптира към всяка ситуация. Артистичен и емоционален, свръхинтуитивен, мечтател и романтик. Най-добре се разбира с Видра и Гъска.

Мечка – 18 март – 14 април

Тези хора са подвластни на Марс. Тази планета ги зарежда със смелост и желание за приключения и победи. Готови са да победят с цената на всичко, понякога стават агресивни. Разбират се най-добре с Котка и Сова.

Змия – 15 април -12 май

Какво животно си според зодията

Подвластна е на Луната. Изключителна изобретателност и гъвкавост в критичните ситуации. Такива хора най-често стават лечители и магьосници. Тяхното семейство е най-висшето нещо на света за тях. Най-добре се разбират с Елен и Сьомга.

Пчела – 13 май – 9 юни

Пчелата е генератор на нови идеи, тя е обаятелна и успява да се справи с всяко предизвикателство, изпречило се на пътя й, тъй като е работохолик. Тя е подвластна на планетата Вулкан, за която се смята, че е била погълната някога от нашето Слънце. Разбира се най-добре с Жерав и Лебед.

Видра – 10 юни – 7 юли

Видрата е подвластна на Юпитер. Има силна интуиция, трудно е да бъде излъгана. Лесно намира общ език с всеки човек. Любител на пътешествията и на промените. Готова е да помогне на всеки, изпаднал в беда. Разбира се прекрасно с Гъска и Тюлен.

Котка – 8 юли – 4 август

Какво животно си според зодията

Котката е подвластна на планетата Земя. Тя е лоялна и предана към най-близките си хора. Тя е честна и упорита, трудно се доверява дори на близки приятели. Чувствена и загадъчна. Хармонични са отношенията й с Мечка и Сова.

Сьомга – 5 август – 1 септември

Подвластна е на Меркурий. Творческа натура, склонна към създаване на прекрасни произведения на изкуството. Внимателен наблюдател и перфектен анализатор. Разбира се чудесно със Змия и Елен.

Лебед – 2 септември – 29 септември

Лебедът е добър и нежен, чувствителен и отзивчив. Подвластен на Венера и щастлив, когато обича и е обичан. Без любовта за него животът не е пълен. Най-добре се разбира с Жерав и Пчела.

Гъска – 30 септември – 27 октомври

Подвластна е на спътника ни Луна. Остроумна, забавна, творческа натура, която винаги крие изненади за партньорите си. Артистична натура, която е и практична и обича да спестява за черни дни. Разбира се най-добре с Тюлен и Видра.

Сова – 28 октомври – 24 ноември

Животно според зодията

Планетата, която я покровителства, е Плутон. Совата е спокойна, с мощен интелект, който й помага да излезе от трудните ситуации. Склонни са към отшелничество, но винаги са в центъра на вниманието. Най-добре се разбират с Котка и Мечка.

Гарван – 25 ноември – 23 декември

Покровителстван е от Сатурн. Основната му черта е, че се стреми да излезе победител от всяка ситуация. Изключително продуктивен и с мощен потенциал, който се проявява в различни сфери. Най-добре се разбира с Тюлен и Сьомга.

Елен – 24 декември – 20 януари

Покровителствани са от Слънцето. Това са честни, горди и независими личности. Те се грижат добре за себе си, затова винаги привличат вниманието, където и да се появят. Обожават дългите пътешествия. Разбират се прекрасно със Сьомга и Змия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
515
416
312
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Райна Вардева-Дойчинова
Келтският календар се състои от тринадесет ЛУННИ месеца, 28 дни всеки, за общо 364 дни.
Допълнителният един ден 23-ти Декември, се счита за "извън времето" и е символ на Деня на Сътворението.
Всеки месец е кръстен на едно дърво (храст), което означава особените качества на ЛУНАТА по време на този цикъл, с тотемно животно за същия период, определящо характерните черти на родените тогава...
1.Първият от тринадесетте Лунни месеци е от 24 декември до 20 януари - «БРЕЗА» (в Зодиака «Този, КОЙТО ПОСТИГА ВСИЧКО»). Тотемът на този месец «БРЕЗА» е «ЕЛЕН/Кошута» - Силен и ВЪЗХИТИТЕЛЕН!
2.Вторият от тринадесетте Лунни месеци е от 21 Януари до 17 Февруари - «ОФИКА» («МИСЛИТЕЛЯТ» в Зодиака), Тотем «КОТКА» - ОСТРОУМНИ и със Светкавична мисъл!
3.Третият Лунен месец е от 18 Февруари до 17 Март - «ЯСЕН» («МАГЬОСНИКЪТ» в Зодиака), Тотем «ЗМИЯ» - Изкусителни и УБЕДИТЕЛНИ!
4.Четвъртият Лунен месец е от 18 Март до 14 Април - «ЕЛША» («ПИОНЕРЪТ» в Зодиака - «Този, който ПРОКАРВА ПЪТ»), Тотем «ЛИСИЦА» - Хитри и МАГНЕТИЧНИ!
5.Петият е от 15 Април до 12 Май - «ВЪРБА» («НАБЛЮДАТЕЛЯТ» в Зодиака), Тотем «БИК/КРАВА» - Стилни и САМОСТОЯТЕЛНИ!
6.Шестият от 13 Май до 9 Юни - «ГЛОГ» («ИЛЮЗИОНИСТЪТ» в Зодиака), Тотем «МОРСКО КОНЧЕ» - НАХОДЧИВИ и енергични!
7.Седмият от 10 Юни до 7 Юли - «ДЪБ» («НЕПОКОЛЕБИМИЯТ» в Зодиака), Тотем «ОРХЧЕ» (с друго име МУШИТРЪНЧЕ) - ГРИЖОВНИ и отговорни!
8.Осмият от 8 Юли до 4 Август - «ДЖЕЛ» или «ХОЛИ», (с друго име БОДЛИВА ЗЕЛЕНИКА, в България наричано ИЛЕКС) («ВЛАСТЕЛИНЪТ» в Зодиака), Тотем «КОН» - ТАЛАНТЛИВИ и аналитични!
9.Деветият от 5 Август до 1 Септември - «ЛЕСКА» (ЛЕШНИК) («ЗНАЕЩИЯТ» в Зодиака), Тотем «РИБА/СЬОМГА» - УМНИ и загадъчни!
10.Десетият от 2-ри до 29-ти Септември - «ЛОЗА» (някъде «Къпина») («БАЛАНСЬОРЪТ» в Зодиака), Тотем «ЛЕБЕД» - ГРАЦИОЗНИ и недостижими!
11.Единадесетият от 30 Септември до 27 Октомври - «БРЪШЛЯН» (СЪРВАЙВЪРЪТ/ОЦЕЛЯВАЩИЯТ» в Зодиака), Тотем «ПЕПЕРУДА» - ЛЪЧЕЗАРНИ и състрадателни!
12.Дванадесетият от 28 Октомври до 24 Ноември - «ТРЪСТИКА/ПШЕНИЧНА Слама» («ИЗСЛЕДОВАТЕЛЯТ» и «ПАЗИТЕЛ на Тайните» в Зодиака), Тотем «ВЪЛК/Хрътка (Куче)» - УВЕРЕНИ и безкомпромисни!
13.Тринадесетият от 25 ноември до 22 Декември - «БЪЗ» («СТАРЕЙШИНАТА или ТЪРСАЧЪТ» в Зодиака), Тотем «СОКОЛ/Ястреб» - Мъдри и БЛАГОРОДНИ!
Следва 23-ти ДЕКЕМВРИ - Допълнителният ЕДИН Ден, който се счита за "Извън ВРЕМЕТО", символ на «Денят на СЪТВОРЕНИЕТО»!...
0
0
Анонимен
Анонимен
25.03.2019 23:18
Аз съм змия и наистина се разбирам с риби:}за елена незнам.
2
0
MARS
MARS
14.05.2016 21:26
Az sam Mechka i naistina se razbiram nai dobre sas Sova i Kotka .
1
2
вгерхтъ
вгерхтъ
02.10.2015 10:11
А аз съм Елен...и защо сте го сложили пак най последно >:(
2
2
Aleksandra Karaivanova
Aleksandra Karaivanova
15.02.2015 10:12
Az sun garvan tova ne sum go ochakvala sinvolichno
3
3
Райна Вардева-Дойчинова
по-точно Вярно Куче (Вълк)
0
0
Поля
Поля
16.03.2014 15:56
не са така. на мястото на лебед трябва да е мечка....има и още грешки
4
5
Райна Вардева-Дойчинова
всъщност на мястото на мечката е «ЛИСИЦА» - Хитри и МАГНЕТИЧНИ!
0
0
Мари
Мари
24.01.2014 14:09
на 11 години съм и съм жерав но защо не се разбирам със сьомгата???
9
5
Nikolet Spasova
Nikolet Spasova
26.11.2013 14:55
Аз съм на 9 години и съм котка а мама и тате са жерави а брат ми змия
9
9