Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Талисмани и амулети: значение на цветовете

Талисмани и амулети: значение на цветовете

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Талисмани и амулети: значение на цветовете
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Между талисманите и амулетите има разлика. Амулетите предпазват от нежелани влияния, а талисманите даряват със силна енергия. Но всъщност целта и на амулетите, и на талисманите е една и съща – да носят късмет на хората.

В днешно време много хора носят амулети и талисмани под формата на бижута. Всеки талисман и амулет носи различна енергия в зависимост от цвета му.

Червеното символизира страст, смелост, сила, добро здраве и силни емоции. Този цвят може да се използва, за да преодолеете страх от някой човек или от трудна ситуация. Той спомага и за доброто здраве.

Розовото означава любов, приятелство и добри отношения. Ако носите розов амулет или талисман, това ще подобри връзката ви с партньора.

Талисмани и амулети: значение на цветовете

Оранжевият цвят се използва за увеличаване на личната енергия или за привличане на енергия. Той има стимулиращо действие и увеличава способността да се концентрирате и да мислите.

Жълтото символизира интелекта и силата на мисълта. Той обикновено се използва за подпомагане при нужда да убедите някого в правотата си. Жълтото е цветът на радостта, затова се използва, за да предотврати състояние на депресия и тревожност.

Зеленото символизира богатство, изцеление от болести и плодородие. Жените, които имат проблеми със зачеването, трябва да потърсят помощта на този цвят.

Светлосиньото символизира лекуване от болести, вътрешно спокойствие и щастие в семейството и в любовта. Тъмните нюанси на синьото символизират импулсивното действие и желанието за големи промени.

Лилавото е символ на духовността. Ако имате проблеми с концентрацията и имате нужда да успокоите душата си, това е цветът за вашия амулет.

Бялото е чист цвят, символизиращ защита, искреност, истина, и оптимизъм. Амулет или талисман в бяло е мощна подкрепа във всяка ситуация.

Черното пропъжда далече негативните енергии и помага за промените в живота, свързани с любовта. Кафявото е цвят, който действа успокояващо и ви помага да откриете какво точно е това, което искате да правите с живота си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest