sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Как да си направим светена вода

Как да си направим светена вода

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Как да си направим светена вода
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Светената вода е вода, която е заредена с духовна енергия в църквата. Хората си взимат светена вода от църквата и я използват за различни цели.

На 1 декември се почита Свети Наум, а в църквите у нас се свети вода. Добре е да отидете на църква рано преди обяд, за да може да си вземете прясна и небутилирана светена вода. С нея напръскайте всички ъгли и работното място на дома си, след като го почистите първо.

Ако добавяте редовно обикновена вода към светената, тя ще се превръща също в светена – така водата от църквата ще ви стигне за дълго време.

С помощта на светена вода се изгонват злите духове от жилището, като се напръскат всички ъгли с водата. Тя помага и при много проблеми.

Можете да направите светена вода сами вкъщи, но все пак тя донякъде ще се различава от светената вода, която сте донесли от църквата – не по състава си, а по-скоро по духовното зареждане, тъй като светената вода от църквата е осветена от свещеник.

Най-разпространеният начин да си направите светена вода, е да вземете светена вода от открит водоем. Два пъти годишно водата в откритите водоеми става светена и се смята, че никога не се променя съставът ѝ, ако вземете в едно стъклено шишенце.

Светена вода

Първият път е в полунощ до четири часа сутринта в нощта срещу деветнадесети януари. Тази вода се нарича мъртва вода. Другият такъв случай е в нощта срещу седми юли, отново между полунощ и четири часа сутринта. Тази вода е жива вода.

Но и двете са с качествата на светена вода. Добре е да добавите в тази вода за два дни сребърен предмет, който да я зареди с още енергия. На всеки три литра вода се слагат сто грама сребро. Подходящи са както лъжици и вилици, така и бижута от сребро. Те не трябва да имат камъни и злато, както и друг метал.

Можете да вземете вода от дома си, да я занесете в църквата и да я държите близо до себе си по време на църковна служба. Ако имате икони в дома си, оставете водата за едно денонощие под икона.

Светената вода не се слага в хладилник, а се държи в стаята близо до икона дори да е съвсем малко изображение на светец.

Ако човек е болен, трябва да пие светена вода няколко пъти дневно по три глътки и близките му да се молят всеки път, когато отпива, за скорошното му оздравяване.

Пиене на светена вода преди лягане

Светената вода винаги се пие на три глътки. Ако страдате от безсъние, пийте светена вода преди лягане в продължение на девет дни.

На много места вече може да се прочете, че водата е жива и помни енергията около нея. Ако водата бъде заредена с положителна енергия, като я пием, тази положителна енергия резултира върху нас. И обратното - ако е заредена с отрицателна енергия.

Хомеопатията използва именно свойството на водата да "помни" енергийно-информационни послания. Когато попаднат в досег с човека, те му предават информация, с която са заредени.

Едно от уникалните ѝ свойства обаче е, че тя може да се пречиства. Когато се изпарява, водата се отърсва от боклука, натрупан в нея и си връща началната структура, т.е. програмата на живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest