Гласът издава характера
Read people by their voices
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гласът издава характера

Гласът издава характера

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
763108
Гласът издава характера
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Гласът на човек издава определени черти от характера му. От това как събеседникът говори можем да си направим много изводи относно истинската му същност. Вижте на кои три характеристики на човешкия глас трябва да обърнем внимание.

Височината на гласа – стеснителните хора говорят по-тихо, докато енергичните или дори агресивни хора използват значително по-силен глас. И в двата случая това не е правилно, защото се създава усещане за несигурност и можем да си направим извода, че човека срещу нас нито вярва в себе си, нито в онова което говори.

Ако човек говори прекалено силно, най-вероятно желае да компенсира със силата на гласа си липсата на аргументация.

Смята се, че дълбоките гласове имат по-малка издръжливост и пробивност.

Тембър на гласа – той също може да ни подскаже много за определен човек. Хора, които са студени имат и студени гласове. Обратното – жизнерадостните хора имат глас, който звучи радостно и живо. Трябва да се отбележи, че тембърът на гласа може да се променя според настроението. Винаги може да се познае звученето на депресиран човек и на такъв, който е щастлив.

Възможно е говорът на някои хора да е напълно неразбираем. Те имат проблеми с артикулирането – това е трудност при ясното изговаряне на думи. Ако имате такъв проблем, най-добре запишете гласа си. Прослушайте се след това. Обикновено лошата артикулация е следствие на лоши говорни навици.

Скоростта на говорене – колебливите хора, меланхолиците и флегматиците говорят по-бавно от останалите. Решителните и весели хора говорят бързо. Жените говорят по-бързо от мъжете, а в някои случаи дори два пъти по-бързо. Темпът на говор на различните народи е различен.

Не е хубаво да се говори прекалено бързо или бавно. Понякога обаче различните ситуации изискват различна скорост. Чрез темпът на говор можем да разграничим разликата или значението на онова, което се обсъжда.

Най-добрият подход да определите характерите на хората около вас, е като наблюдавате начина им на говорене в различните ситуации. Веднага ще установите, че гласът им е огледало не само на характера, но и на душевното състояние в определен момент

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
511
43
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
някоя си
някоя си
31.01.2016 18:25
Аз пък говоря бързо и нищо не ми се разбира, като някаква картечница, обаче когато се притесня си забравям думите и говоря много флегматичнооо
0
0
Вероника
Вероника
24.11.2013 21:12
Добра статия с повечето неща съм съгласна ако сте наблюдателни и добри слушатели забелязвате разликата...
3
1
Нина
Нина
10.06.2013 19:50
Глупости.Дрън...дрън....
2
3
Vela
Vela
15.05.2013 00:35
На първо място гласът издава физическото състояние на отделния човек. Има хора в напреднала възраст, с жизнени гласове и млади хора с тихи, приглушени гласове, отделен е въпросът за тембър и дикция, които според мен са в следствие общуването ни с родителите и почти се унаследява или имитира. Енергичните и силни личности обикновено говорят високо, поради по висок емоционален заряд.
8
1
петаЛчо
петаЛчо
29.04.2013 21:41
като го доизмислите може да го напишете , сега не се разбира нищо
8
0
викито
викито
21.08.2012 11:46
ми аз примерно понякога говоря бързичко, понякога не чак толкова, а когато ме е срам или наскоро съм зе запознала с някого говоря много тихо и често ми го казват:)
2
0
Lilana
Lilana
16.07.2012 11:44
Струва ми се, че и в самата статия и самите коментиращи са тотално объркани - за глас говорим, но за звучене или за тембър?? Това са две различни неща.Тембърът е важен - т.е., даденият ви по рождение, както се казва "глас".По него се определя например характера на човека.А това КАК ще звучи той и в какви децибели, зависи вече от настроение и други подробни обстоятелства спрямо говорещият.Оставам с впечатлението, че в статията постоянно се смесват двете неща.Това, че говорим прекалено тихо, не означава, че такъв ни е гласът.Така говорим.Но какъв ни е тембърът всъщност - като даденост, е съвсем друго.Отделно е как го използваме.Благодаря!
2
0
valka
valka
01.02.2014 21:50
ам, съгласна съм с теб. колкото до бързината на говорене.. зависи от типа човек, нали (както пише в статията) меланхолиците и флегматиците говорят по-бавно от останалите(да речем от сангвинистите). това се дължи на техния забавен темп на речта и мисълта, ако се замислим ще останем с извода, че всичко е свързано!!! :)))))
1
0
SP
SP
24.06.2012 11:06
Винаги хората са ми казвали,че или говоря прекалено тихо,или прекалено силно и винаги говоря твърде бързо. :D Какво да се прави,навици. :)
1
0