sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петър Дънов»Предсказанията на Петър Дънов

Предсказанията на Петър Дънов

Предсказанията на Петър Дънов
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Препоръчано за теб:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

От край време хората, търсейки отговори за личната си съдба, неминуемо се докосват и до въпроси, свързани с цялото развитие на колективното ни съществуване на Земята, разглеждано в координати на времето, което отмерваме в така познатия ни свят: минало, настояще, бъдеще.

Има безброй предсказания, които са били оставени от по-просветени души. Някои от тях още не са потвърдени и изчакват своето време, ако са достоверни, и други-които може да заключим, че вече са се случили. Петър Дънов, или както е наричан от последователите си – Учителя Беинса Дуно, е акцентирал в хилядите си проповеди и на това какво очаква не само България, но и целият човешки род.

Предсказанията на Петър Дънов

Едно любопитно негово изказване щрихира как ще се промени светът технологично: „Една кутия може да ви разправи всичко, което се върши вън от България. Не само ще чувате какво правят хората в далечни страни, но и в скоро време ще можете да виждате какво правят хората в най-отдалеченото кътче на Земята”.

Дали е говорил единствено за телевизора и съответно-телевизията, чийто процес на развитие е проследил като съвременник, след като още през 1929 година в Германия започва излъчването на първите новинарски програми, или е отишъл по-далеч и е имал предвид технологията на СКАЙП-видео връзките например, чрез които лично можем да направляваме кога да се свържем с определено място на света и да зърнем любим човек, не става ясно от цитата. Заключителната фраза към това предсказание добавя различен контекст: „Един ден ще дойдем до положение да виждаме какво се върши не само на този свят, но и на онзи свят”.

Явно Дънов намеква, че не само технологиите ще еволюират, но и самите хора също, овладявайки познанието за телепатията и ясновидството. Възможно е да е говорил и за откриването от човека в бъдеще на паралелните светове и как ще се ориентираме в тази евентуална перспектива от възможности.

Друго предсказание, направено от Дънов, се отнася до България и мястото, което ще заема в бъдещия свят. Напоследък се нарояват все повече апокалиптични новини какво може да ни сполети като нация и че скоро българският етнос дори ще изчезне.

Дънов обаче предрича, че България ще се съхрани като единна държава и че ще играе важна роля в един по-добър утрешен свят, който е белязан от промените с епохата на Водолея и е свързан отново с въздигането на сродни на нас народи като руския. В общото понятие „славянство” той изразява, че на страните, които са част от него, ще им бъдат възложени задачи от значение за цялото човечество и че само характерните качества на народите им, могат да синхронизират с условията на новото духовно време и с настъпващите глобални промени.

Дънов често е напомнял, че славяните като общност олицетворяват щедростта, самопожертвователността, братството и човеколюбието, а конкретно българите са символично волята в това духовно единство. В човешки план тя представлява съзнателната способност да се преодоляват трудности и е сътворяващо качество на всяко задание. Така погледнато българите като нация имат решаваща роля в инициирането на големи проекти и имат необходимите дадености да бъдат активна и водеща сила в реализирането им. Това от своя страна ни отпраща в миналото, когато точно чрез България се доизгражда, развива и разпространява Кирило-Методиевата азбука и книжовната култура на славяните.

Според Дънов около 7 000 адепти и високо развити същества са се родили със специална мисия до края на 2000-та година в славяно-езични страни, които ще подпомогнат с примера на личните си дела развитието на новите ценности, които хората трябва да усвоят. Може да се смята, че това ще бъдат популярни личности с особени дарби и ще израснат като деца индиго. Той също така предрича, че народите ще сключат нов завет за взаимопомощ, обединение и мирно братство, като съветът, на който ще се изготви той, ще се проведе в София. Наред с това споменава, че България е втори Йерусалим и че новата книга на духовните повели и принципи, новата Библия, по която ще живеем, ще бъде написана първо на български език.

Дънов предвещава още през 1935 година, че Европа ще се обедини политически, а държавните граници ще се обезсмислят. В началото на Втората световна война той посочва, че това ново обединение ще бъде сходно на САЩ и го нарича „Съединени европейски щати”. Към сбъднатите му пророчества може да бъде причислен и фактът, че той познава как ще се развият договореностите между великите сили и че България ще задържи Южна Добружда след войната. Той е скептичен относно дългото господстване на болшевишката власт в Русия и предрича разрушаване на комунизма като прокрадваща си по негово време все повече влияние държавна идеология.

Дънов говори на своите последователи, че различните форми на държавно управление в бъдеше няма така ожесточено да разделят хората и да изправят едни срещу други пламенните им поддръжници, а че светът ще се разпредели условно на общности от хора, които живеят, осланяйки се на божествената си същност и грижейки се за духовното си развитие, и на други-които ще живеят според законите на материализма. Последната група ще претърпи поредица от изпитания, свързани именно със земния и материален свят като например: природни бедствия, наводнения и земетресения. Дънов е предрекъл и избухването на много локални въстания и размирици, които вече се разпространиха из арабския свят.

Дори пророчествата на Дънов да продължават да се сбъдват и да го отличат като истински посветен, духовен водач, то най-добре е да имаме предвид, че ние кроим съдбата си ден след ден и нищо не е необратимо, ако заложим на истинско посвещение към добрите ценности, за да променим не само себе си, но и живота на народа и страната, в която сме родени... За това може би ще помогнат и следните думи на самия Дънов:

„Когато ти изпитваш в себе си едно хубаво, безкористно чувство, проявяваш милосърдие, любов, милост, това показва, че Христовият Дух те е озарил и започва да работи в теб. И апостол Павел нали казва на едно място: ‘Не аз живея, а Христовият Дух се е вселил в мен’.” ("Акордиране на човешката душа").

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
524
424
310
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

Изпрати
маг
маг
02.01.2015 11:10
нищо не казва за арабско емигрантско нашествие в Европа и завладяване на Рим
4
7
кирчо
кирчо
01.11.2014 00:15
това дънов никога не го е казвал !!! „Една кутия може да ви разправи всичко, което се върши вън от България. Не само ще чувате какво правят хората в далечни страни, но и в скоро време ще можете да виждате какво правят хората в най-отдалеченото кътче на Земята”.
4
1
Лилия
Лилия
31.01.2015 17:21
точно така
2
2
софи
софи
01.11.2014 00:13
тази статия я е написал един истински олигофрен и неграмотник в пророчествата
3
8
мариета
мариета
08.03.2014 23:52
дънов не е като ванга тя не е от христос тя е с дявола и тои е много силен но дънов е с христс повярвайте ми.
12
16
Хахото
Хахото
01.03.2014 21:40
Всички луди как ви сбраха тук ?? С обява ли трябва да се за пиша предварително?
10
14
Дидо
Дидо
19.01.2014 11:45
Хора помислете малко. Няма как хора като Дънов и Ванга да са лъжепророци при положение че преди толкова много години са предрекли неща които се случват сега! Няма как да повярвам че хора които говорят за любов и молитви към бога да са шарлатани! Просто няма смисъл в това. Относно написаното в библията - ами наистина има много шарлатани, не е лъжа, но според мен не би трябвало да слагаме така лекомислено всички под общ знаменател. Относно до учението на Дънов - да то се доближава много до източните учения, и защо не. Това е истината - в източните духовни учения и християнството. Прочетете малко за тибетските монаси. Относно до библията - смятам че нещата там са написани по един метафоричен начин. Т.е. трябва да се чете между редовете. Все пак библията е написана преди хилядолетия. А десетте божии заповеди много ми приличат на някои от вселенските закони и законите за кармата които са споменати от Дънов, Ванга, Срвюкова. Просто по мое скромно лично мнение нещата доста се припокриват и навръзват.
52
3
аноним
аноним
29.12.2013 03:32
Фанатиците и фундаменталистите сте много лошо племе (конкретно към коментара на Бобо). Дънов е направил много повече за човечеството, отколкото наконтените позлатени попове в немски каляски, на които други фундаменталисти и фанатици слушат наивно. Религията няма значение, Дънов говори за любов. А почти всяка една света книга говори за същото - за любов. Намасте! :) Следвайте си собственият път, не чуждите такива :)
52
2
ЛЛилия
ЛЛилия
31.01.2015 17:24
Учителят Петър Дънов е Всемировия Учител на Вселената Беинса Дуно, какво по-голямо доказателство иска някой за Него.
3
1
baiivan
baiivan
21.10.2013 03:34
МНОУ ВЕРНИ РАОТИ ИМА МН ИСТИНИ Ф ТЕЗИ ДУМИ
6
10