sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво издава цветът на камъка

Какво издава цветът на камъка

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Какво издава цветът на камъка
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Когато избирате камък за накит, трябва да се ръководите не само от красотата му, но също така и от качествата му. А те в голяма степен зависят и от цвета му.

Смята се, че камъните, които са еднакви по цвят, имат много сходни свойства. Когато изберете правилния камък, влиянието му върху психиката и физиката ви ще е с максимален ефект.

Червеният цвят действа възбуждащо на човека, повишава работоспособността и повдига настроението. Смята се, че червените камъни предизвикват усещане за топлина и помагат при заболявания, предизвикани от студ и влага.

Оранжевият, жълтият и златистият цвят се възприемат като цветовете на радостта и доброто настроение. Те са полезни при нервна преумора, тъй като подобряват настроението, тонизират нервната система, подобряват умствената дейност.

Какво издава цветът на камъка

Червените камъни са гранат, рубин, червен турмалин, както и червеният яспис. Те помагат при вирусни заболявания, подобряват кръвообращението, подобряват състоянието при ниско кръвно налягане, укрепват сърцето и изострят зрението, подобряват състоянието на кожата. Прекаляването с накити с червени камъни може да предизвика възпалителни процеси.

Камъните с жълт и оранжев цвят – топаз, кехлибар, берил, цитрин укрепват физическото състояние на човека, лекуват безсъние, възбуждат апетита и стимулират секрецията на стомашен сок. Те спомагат за лечението на кожни заболявания.

Тъмносиният и светлосиният цвят символизират чистотата и ефирността. Те спомагат за успокояването на нервите, възстановяват жизнените сили на организма, успокояват и помагат за концетрацията. Камъните от синята гама – аквамарин, тюркоаз, син турмалин, сапфир насочват енергията в необходимото русло и пазят от необмислени постъпки. Сините камъни помагат при болести на ендокринната система, на гърлото ои на белите дробове, както и при стомашни проблеми.

Зеленият цвят е цветът на свежестта и прохладата, той спомага за успокояването, поражда усещане за хармония и безопасност, спомага за концентрацията на вниманието и за ясна мисъл.

Зелените камъни – смарагд, нефрит, малахит укрепват имунната система, помагат при проблеми с кръвното налягане, главоболие, аритмия, проблеми със зрението. Гледането на зелен камък подобрява настроението.

Белите камъни са символ на невинност и пречистване. Те увеличават силата и енергията ви, премахват напрежението, създават празнично настроение. Белите камъни – опал, перли, лунен камък спомагат за лечение на психични проблеми.

Черните камъни са символ на нощта и тайните. Черните камъни – черен турмалин, обсидиан, хематит – помагат за концентрацията на вниманието и преодоляване на страха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest