Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Значение и свойства на тюркоаза

Значение и свойства на тюркоаза

DesislavaDesislava
Джедай
3858
тюркоаз

Цветът на камъка варира от небесно син цвят на кристалите до различните нюанси на синьо-зеленото. Той зависи от минералите на района в който е добит. Колкото повече мед има в сместа, толкова цвета на камъка клони към синьо, а колкото повече е желязото по-зелен е и камъка.

Тюркоазът ни помага да разберем себе си по-добре и да приведем нашите идеи и емоции под контрол, така че да можем да ги видим в нашата реалност. Почитан от индианците като свещен камък, той поглъща негативизма, като го преобразува в полезна енергия. Той също така ви помага да се слеете в едно с Вселената. Истинската сила на тюркоаза идва от сърцето и душата на лицето, което ги носи.

Списъкът на лечебните свойства на тюркоазените каменни е дълъг и разнообразен, колкото и различните кристални форми, размери и цветове, които могат да бъдат използвани, а също така, колкото и хората, които ги използват. Носен навсякъде по тялото, тюркоазът ще защити и благослови този който го носи. Той се смята за свещен камък в някои култури, като дар от боговете. Верижка от тюркоазени мъниста, носени около врата абсорбират цялата негативност от тялото и ума и помага да развивате собствените си природни сили.

Низ от тюркоазени, използван като гривна, колие или дори гривна за глезен, ще помогнат за детоксикацията на организма от алкохола, замърсяване, отрова и радиация. Идеята е да се носи кръг от мъниста около една област на тялото така, че когато кръвта тече напред и назад през мястото, тюркоазът да я пречисти.

Всеки, който има проблеми с белите си дробове, гърлото или астма, може използва тюркоазените скъпоценни камъни, така че те да висят директно върху мястото причиняващо проблема. Това позволява на енергии идваща от този камък, да е възможно най-близо до проблема и да започне дори по-бързо процеса на оздравяване.

Ако имате проблеми със слуха или с ушни инфекции. Поставете лента за коса на главата с голям тюркоаз, за да държите скъпоценният камък до ухото, така че той да може да си върши работата. Тези, които страдат от депресия могат да спят с тюркоаз.

Добавете няколко тюркоаза в съд с вода и оставете да стои на открито през нощта, там където Луната може да свети върху него и след това слънцето да може да изгрее над него през деня. Същата вечер налейте водата във ваната и се потопете в нея, така скъпоценния камък ще повлияе на цялото ви тяло. Същият този лечебен еликсир може да се използва, за изкълчено или разтегнати мускули, укрепване на тялото, така че да можете да се преборите с вируси и инфекции. За главоболие, намокрете кърпа с еликсира и поставете на челото, докато болка си отиде.

Другите значения на тюркоаза включват: увеличава спокойствието, защита, медитация енергия, мъдрост, баланс, честна комуникация, сила, приятелство и любов. Помага за обикновено лечение и за насърчаване на съпричастност, позитивно мислене и чувствителност. Тюркоаза ни свързва с живота. Също така подобрява приятелството, любовта, общуването и лоялността.

Астрологичен знак: Стрелец

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest