Силата на числата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
763189
Числа
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Нумерологията е наука за изследване и анализ на мистичното влияние на числата върху хората. Всяко число има своето вибрации, което означава, че има и собствени характеристики и влияние.

Именно Питагор казва, че светът е изграден на силата на числата. Цялата вселена е съставена на базата на математически модели и всичко може да бъде изразено чрез числа.

Тълкуването на числата се появява още преди зараждането на геометрията и астрологията. Кабала също се е опирало на нумерологията за определяне на съдбата и характера на отделния човек. Нумерологията се основава на числата от 1 до 9. Всички числа над 9 могат да бъдат сведени до едночислени чрез събиране. За да определите кое число сте вие просто трябва да направите сбор от датата, месеца и годината на вашето раждане.

Числото едно характеризира личност, която е пълна с енергия и желание да действа решително. Този човек вярва в собствените си сили и възможности, крайно емоционален е и активен. Числото едно символизира интелект и сила на характер.

Числото 2

Две е символ на мекия характер и тактичността. Човекът с число две търси компромиси и изглаждането на острите проблеми. Вътрешните противоречия на тези хора често им пречат в работата. Две е по средата на светлината и мрака, доброто и злото. Притежателите на това число освен, че имат променлив характер са способни да увлекат хората в своите идеи.

Цифрата три е символ на остър разум и интуиция, лесно усвояване на знания. Притежателите на три могат да притежават свръх способности като ясновидство и магия. Тези хора са активни и целенасочени. Вървят направо към целта, въпреки всички трудности.

Четири е символ на трудолюбива и уравновесена натура. Този човек избягва рисковите действия. Четири означава сигурност, честност и надеждност. Тези хора са работохолици и страхотни партньори. В същото време са опора за семейството и приятелите.

Пет е числото на хората, които са изпълнени с ентусиазъм и страст към рисковани действия. Тях ги привлича всичко тайнствено и неизвестно, обичат да са първооткриватели. Могат да бъдат и ръководни личности. Може да се каже, че притежателите на числото пет са движещ механизъм на развитие и опознаване на всичко ново.

Шест е символ на спокойствието и стабилността. Тези хора са откровени и честни. При тях няма риск и безрасъдност. Притежават разсъдливост и здрав разум. Различават доброто от злото и имат възможност за изкарване на много пари.

Числото 7

Седем е късметлийското число. Олицетворява мъдрост и тайно знание. Хората с това число са старателни и понякога притежават поетична душа. Под знака на това число се раждат композитори, философи, поети и мислители. Това е най-загадъчното число, а неговите притежатели са емоционални и талантливи.

Числото осем е символ на воля и силен характер. Трудностите по пътя на хората с това число само засилват енергията им. Осем е символ на административни способности, умения за ръководене на колектив. Тези хора искат да притежават върховете, а в същото време имат слабост за разработването на детайли.

Девет означава уникална памет и дори ясновидство. Това са хора с блестящ ум, предназначен за натрупване на нови и нови знания. Девет изисква от хората преданост към висока цел, те могат да бъдат лидери. Те са със силен характер и силно логическо мислене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
56
46
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Браво
Браво
06.02.2015 10:53
Георги,дал си изключително полезна информация.Надявам се повече хора да я прочетат и да вникнат в нея(докато си смятат личното число).
0
0
Георги Съев
Георги Съев
04.01.2014 17:16
Силата на числата Долу Описаната Сила Е НА Числа И Честоти И Функций Е Много И Огромно ПО Сила - за справка поста е от 2-1-2014 година
1
0
Георги Съев
Георги Съев
04.01.2014 17:09
КАК СЕ МАТЕРИАЛИЗИРАТ НАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ

В средата на ХХ век професор от Мюнхенския университет установил, че Земята и нейната йоносфера образуват гигантски резонатор, където се разпространяват вълни със свръхниска честота. Образуването на стоящи вълни в такъв резонатор било наречено „резонанс на Шуман”.
Науката отдавна се опитва да обясни благодарение на каква енергия екстрасенсите чрез силата на мисълта движат предмети и лекуват. Атомният физик Роберт Бек измерил вълните на главния мозък на екстрасенси по време на сеанси и установил, че те съвпадат с вълните на Шуман.
В такива моменти вълните на лявото и дясно полукълбо на мозъка са равни по честота и противоположни по амплитуда. Това води до образуване на стоящи вълни, в които един вид енергия се преобразува в друг. Те взаимодействат с вълните на Шуман, получава се резонанс и така екстрасенсите получават достъп до колосалната природна енергия, с чиято помощ оказват съответното въздействие. Всеки човек може да получи достъп до нея – стига двете му мозъчни полукълба да работят синхронно.
По принцип нашите думи и мисли се материализират при резонанса между стоящите вълни на главния мозък и тези на окръжаващото ни пространство. Именно този резонанс води до превръщане на енергията на думите и мислите ни в конкретни събития.
Така човек може:
- да получи информация за бъдещето;
- да поправя възможни негативни последствия от събития, които още не са настъпили, но могат да настъпят, и т.н.
Това, че мисълта и думите са материални, неведнъж е потвърждавано експериментално. Опитите на японския учен Масару Емото, например, доказаха, че под действието на нашите мисли водата изменя структурата си и има „памет”. В основата на мирозданието лежи единна вибрационна честота, способна да пренася нашите емоции на окръжаващите предмети, в това число и на водата. Явно думата не е просто звуково изражение на определен предмет на мисълта, а количество енергия, благодарение на която се наблюдава въздействие.
Методът за въздействие
Всичко започнало през 2000 г. с една поръчка за създаване на аудио-файлове, спомагащи за отварянето на чакрите. Известно е, че на главния мозък на човека са присъщи няколко вида активност, съответстващи на биологическото и психологическо състояние на организма.
Делта ритъм – високоамплитудни вълни от порядъка на 500 мкВ, честота 1-4 Хц. Проявява се при дълбок сън.
Тета-ритъм. Вълни с честота 4-7 Хц с амплитуда 70-150 мкВ. Възниква при бавен сън.
Алфа-ритъм. Съответства на честоти от 8 до 13 Хц, средна амплитуда 30-70 мкВ. Наблюдава се при спокойно бодърстване със затворени очи.
Бета-ритъм. Диапазон от 14 до 30 Хц с амплитуда 5-30 мкВ. Съответства на състоянието на активно бодърстване.
Гама-ритъм. Диапазон от 30 до 50 Хц. Амплитуда на вълните – под 10 мкВ . Този ритъм се наблюдава при максимална съсредоточеност, тревога, изблик на гняв.
Ясно е, че с намаляването на честотата на вълните на главния мозък се увеличава техният електрически потенциал с 10 мкВ в Гама-ритъма, до 500 мкВ и повече – в Делта-ритъма.
Файлът за медитация трябва да е с честота от 4 до 7 ХГц, съответстваща на бавен сън, защото за постигане на медитативно състояние е нужно пълно отпускане на мускулите и отстраняване на емоциите.
Но нашият слухов апарат възприема акустичните колебания, чиято долна граница е 16 Хц. Честотите под това ниво не се възприемат от ухото. Как чрез звуков файл може да се активизира мозъка така, че в резонанс с възприемания звук да работи на честота, минимум два пъти по-ниска от прага на чуваемостта?
Радиотехниката отдавна е решила тази задача. С микрофон могат да се запишат звуци, възприемани от ухото – посредством мембрана, която извършва колебателни движения в такт със звуковите колебания. А възможно ли да се запишат на магнитофон колебанията на въздуха, които човешкото ухо не възприема? Да, но с помощта на някои технически хитрости.
Записаният нискочестотен сигнал трябва да се възпроизведе със скорост, няколко пъти по-висока от обичайната. Свивайки сигнала във времето, ние увеличаваме неговата честота. Така той се оказва в диапазона на възприеманите от ухото честоти.
Как звучи слънчевото време или наближаващият дъжд?
В обичайно състояние нашето ухо не възприема колебанията на атмосферното налягане, които стават много бавно. Приборът, който въз основа на измененията на атмосферното налягане „чува” времето, е барометърът. За целта се използва мембрана, реагираща на изменението на въздуха. За да се „чуе” предстоящото време, трябва в края на тръбата на течностен барометър, която трябва да бъде запоена, да се монтира чувствителен микрофон. В запоения край на тръбата измененията на атмосферното налягане ще предизвикват колебания в мембраната на микрофона. Ако няколко часов запис се възпроизведе със скорост, няколко пъти по-голяма от обичайната, колебанията на атмосферното налягане стават чуваеми звуци, които е трудно да се нарекат хармонични. Натрупана е цяла серия „свити” звуци под формата на цифрови файлове, съответстващи на различните състояния на времето. В такъв „свит” вид те могат да се възпроизвеждат. Но ако ги върнем в изходно състояние, не можем да ги възпроизвеждаме, доколкото на съвременната динамика не са по силите колебания под 10Хц. За възпроизвеждане на свръхниските честоти е нужно сигналът първо да се свие, след това по неговия контур пространството да се запълни със сигнали с висока честота и после да бъде върнат в изходно състояние. В радиотехниката този сигнал за предаване на големи разстояния се „напълва” с високочестотни колебания с фиксирана честота, а в случая са използвани хармонични колебания върху основата на „розовия шум”. Той се характеризира с това, че неговата спектрална плътност намалява с намаляване на честотата.
Такъв звуков сигнал е хармонична последователност от приятни за слуха звуци. Установено било, че модулираният звук оказва влияние върху окръжаващата природа и че при определени условия е възможно да се получи резонанс между изкуствено генерируеми звукови колебания и вълните на Шуман с удивителни резултати.
След като чуели модулирания файл, до 90% от хората без специални способности безпогрешно определяли на какви промени във времето съответства той. При това интуицията им рязко се повишавала – тя се активизира при честоти под 8Хц – при дълбок сън. Докато сте будни, тя е изключена.
И така, с помощта на аудио-файлове с модулирани сигнали от 0,01 до 8 Хц е възможно интуицията да се включи и докато сте будни.

Емилия Манолова
Наука, Феномени
3
1
Tedy
Tedy
12.11.2013 22:26
Анастасия и ти като мен си 8-ца :) (26.01.1997 - 2+6+1+1+9+9+7=35=3+5=8)
0
0
Az
Az
06.09.2013 02:10
Анастасия- мн си тъпа
0
0
важна
важна
30.08.2012 09:18
Числото 2 напълно отговаря на характера ми, естествено с две изречения не може да се каже всичко, но в най-общи линии е много точно написано.
0
0
анастасия
анастасия
10.08.2012 15:45
Не разбрах само как трябва да се събират- число по число или цифра по цифра. След като съм родена на 26.01.1997 кое е моето число...
0
0
Евгения
Евгения
12.04.2012 12:58
Родила съм се на 5-то 4исло и това ми е любимото 4исло и това което пише е вярно.
0
0