Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Разкази на хора преживели клинична смърт

Разкази на хора преживели клинична смърт

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Разкази на хора преживели клинична смърт
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Съществуват много хора, които са се върнали от онзи свят – те са преживели клинична смърт. Човек може да бъде върнат от онзи свят, но не по-късно от шест минути, защото след това в мозъка настъпват необратими увреждания.

Какво всъщност се случва през тези пет-шест минути, в които реаниматорите се опитват да върнат пациента към живот? По време на клиничната смърт някои пациенти излизат от тялото си.

Повечето от тях разказват, че дори са чули, как лекарят е казал, че пациентът е мъртъв. След това изпадналия в клиническа смърт чува нарастващ неприятен шум. Следва излизане от собственото тяло и бързо преминаване през тунел, в края на който се вижда светлина.

Много от хората, преживели клинична смърт, разказват, че са видели на лента целия си живот, и са срещнали мъртвите си роднини и приятели.

Хората, които се връщат от онзи свят, имат раздвоено съзнание – те знаят всичко, което се случва около тях в момента на тяхната смърт, но не могат да влязат в контакт с живите хора, които са около тях. Най-странното е, че дори родените с увредено зрение хора твърдят, че по време на преминаването си през тунела виждат ярка светлина.

Американски войник разказва как лежал с ампутиран крак в болница и редовно отвивал крушката на нощната си лампа преди лягане, тъй като тя нямала ключ.

При едно такова отвиване войникът усетил, как душата му излязла от тялото. Той се учудил, погледнал надолу и видял, че тялото му лежи на леглото. След като решил да види какво става в съседната стая, той решил да премине през стената.

Но когато усетил, че наистина се просмуква през твърдата повърхност, той решил, че няма да може да се върне в тялото си и се отказал. В това време видял как около него са се скупчили лекари, а след това и как му правят различни процедури. Накрая успели да го върнат към живот и се оказало, че при отвиването на крушката е пострадал от токов удар.

Повечето хора разказват, че въпреки че са наясно, че са мъртви, тъй като виждат безжизненото си тяло и чуват констатациите на лекарите, не се страхуват от смъртта.

Тъкмо обратното – всички, преживели клинична смърт, твърдят, че усещат абсолютно спокойствие и радост от това, което предстои да се случи. При връщането си в тялото те усещат силен дискомфорт и искат да се върнат обратно към светлината.

Не всички хора обаче си спомнят какво им се е случило по време на клиничната смърт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
528
418
312
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Стефи
Стефи
08.01.2015 04:26
Тук пиша само заради гос,Анжел (да вземе да си смени името) да го попитам ,,КАК НЕ ГО Е СРАМ,, но след като пише такива идиотщини явно хич не го е срам ,,Да покажел срещу заплащане как да станем Господуугодни,,...ние може и да станем господине но вие с тоя ограничен мозък нямате никакъв шанс.Не заблуждавайте бедния истрадал българси народ.Богуугодни се става само като се чете Божието слово (а там е писано как се става,много ясно)и се изпълнява.Но вие как ще съветвате другите като вие не сте го чел?Защото ако го бяхте чел щяхте да знаете че само Исус и апостолите са учили хората как да бъдат Богоугодни и то съвсем безплатно,а вие с вашито долнопробно мошеничество си навличате грях,Божият гняв и ада.Четете словото за да станете самия вие Богоугоден.....А що се отнася до ,,клиничната смърт,, или въобще до ,,смърта,, и това го пише в ,,словото,, че :Духът се връща при този който го е дал ,тоест Бог,защото ,Бог е дух...и нашето тяло(физическо) е храм на живия Бог,затова и човек не трябва да се умърсява по никакъв начин.Така че всеки да мисли много,много добре какво прави приживе,..
.Защото от устата и действията си ще се осъди или за вечен живот или да гори в вечния огън.Е това е.
5
2
Величка
Величка
28.10.2013 20:52
Аз твърдо вярвам и съм убедена в Живота след Живота.
Не съм имала случай на клинична смърт, не съм виждала светлината нито починалите ми близки (освен в сънищата ми), но като дете несъзнателно, а понякога и съзнателно изпадах в много странно състояние, след като си задавах въпроса...как съществувам... бях не по възрастна от 5-6-7 години. Беше много интересно, сякаш летях със съзнанието си, не си виждах тялото...не, но бях някак си откъсната от света, от обкръжението, от всички. Единственното, което чувах беше тишина.

много пъти съм се опитвала да постигна това състояние... никога повече не го преживях. Акато дете беше толкова лесно!
8
0
Анжел
Анжел
21.04.2013 21:54
Светлината е Господ.След смъртта няма прераждане, а отиване в рая или ада за вечни времена,будистите имат много мъдрост но в това отношение с прераждането много грешат.
Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане-0899152888.
3
25
For real?!
For real?!
28.05.2015 02:53
Господ ли ти каза да искаш пари :D
2
0
Михаела
Михаела
28.02.2014 14:47
Вие, господине или госпожо, не само оправихте настроението ми за деня, може да се каже и за вечни времена. И то напълно безплатно:)
17
0
Discoveery_Channel
Discoveery_Channel
25.02.2013 17:00
мен не ме е страх от смъртта но какви ли мъки изпитваш докато тялото ти умира след това отиваш в рая.Абе когато бях на 3 години ме сложиха на легло сложиха ми на устата некав апарат заспах чух викове после след 2 секунди се събудих и бях със системи само за две секунди ми се стори а то е било 8 часа операцията
2
3
Доби
Доби
11.10.2012 15:22
А аз всъщност видях само нея-силната светлина.
3
0
Доби
Доби
11.10.2012 15:17
Вярно е.Има много силна светлина.
3
0
с.с.
с.с.
30.08.2012 22:28
здравейте! аз също ИМАМ подобно изживяване.бях на 32 г. при катастрофа усетих същото нещо,волана на колата ме удари в лявата страна около сърцето и на мен въздуха ми спря.за момент видях как съм обляна в кръв и вътрешностите ми са разкъсани,нямах никакво време да мисля за каквото и да било, бях спокойна със ставащото,само се помолих на бог да се погрижи за двете ми малки деца.в този момент усетих голяма сила в себе си,как се възстановявам и като дойдох на себе си, аз бях съвсем здрава и нищо ми нямаше.от него момент нататък аз гледам с друго око на живота, а имам един щом имам контакт с някой събеседник, за него имам пълна информация, за мимало настояще и бъдеще.това го преживях, и наистина вярвайте.
6
1
петя
петя
21.08.2012 17:02
Писах по темата но тук видях точно това което и аз преживях.Случи ми се на 18 години да видя тъмен тунел,много дълъг а в края му светлина.Носех се през него и към светлината но своевременно чувах какво си говорят на операционната маса,а бях в пълна упойка.Сега съм на 38 и често се сещам за това,нима наистина съм била умряла?Не вярвах че се е случвало и на други,което си и малко плашещо.
3
0