sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Психология на котките

Психология на котките

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
763187
Психология на котките
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Котките са предпочитан домашен любимец от много хора, защото са нежни и гальовни, обичливи и красиви животни. Освен всички тези качества обаче, те се считат за най-силните източници на биоенергия за човек и неговото жилище.

Главната насока на биополето на котката е отнемането на отрицателната енергия, а едновременно с това възвръщането на здравето и жизнените сили на човек, хармонията в домашната атмосфера.

Котките носят своята мисия и обичат да се излежават върху зони и места, където са точките на пресичане на болни или слаби части на човешкото тяло. Точно котките са признати за енергийните санитари на хората и техните домове. Дори ги наричат екстрасенси.

Вярва се, че котките виждат призраци и различни други сили, непознати за нас и са способни да защитят своя стопанин от вредните въздействия.

Психология на котките

Влиянието на котешката биоенергия е уникално. Те премахват главоболие, лекуват остри възпалителни процеси, дори се смята, че могат да нормализират пулса и кръвното налягане. Като цяло котките могат да стабилизират всички системи в човешкото тяло.

Галете своята котка често, защото това е полезно. Някои хора смятат, че галенето им помага работата на стомашния тракт и отделителната система.

Вярва се, че дори мъркането на котките има положително действие върху човек.

Общувайте с котките, защото комуникацията с тези нежни животни се равнява на посещението при психотерапевт. То ще ви помогне да се отърсите от самотата, депресията и стресовите ситуации, ще намали раздразнителността и умората ви.

Бъдете нежни и внимателни в отношението си към своята котка. Когато решите да я погалите по главата, вижте дали се е обърнала към вас. Ако не е обърната към вас, прокарайте ръка по опашката и. Галете я в посока на косъма, знайте че котките на обичат груби движения и ласки.

Галете котката по стомаха, тя обича това и започва да играе с вас. Участвайте по-дълго в играта, защото на нея и харесва. Повечето котки обичат да бъдат галени непрекъснато и затова с радост приемат всяко ваше нежно внимание. Направете кътче на вашата писанка, за нея това ще е зона на безопасност и никога не се опитвайте насила да я изкарате оттам.

Според изследвания на някои учени хората, които отглеждат котки живеят около 10 години повече от другите хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
515
45
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
nina dobrev big fan
nina dobrev big fan
27.01.2013 11:16
Аз имам персийка и съм мн доволна откакто я взехме.Вярно,има разходи и то с такава порода са доста,но е толкова прекрасна.Това което пише горе е напълно вярно,няма смисъл да пиша повече,долните коментари го потвърждават.
9
0
Румяна Даскалова
Румяна Даскалова
20.07.2012 11:28
Аз обичам котките и вярвам в това,че имат някакви сили,защото съм го усещала
9
0
иван димитров
иван димитров
17.05.2012 19:47
въпреки че съм на години съм здрав.но един ден неочаквано ме стегна сърцето.котето ми жужа веднага скочи до мен отляво и се гушна до сърцето ми.
8
0
Az
Az
16.05.2012 17:05
Простотията българска ни пречи..., дори и за лукса да споделим живота си с коте !!!!
Имала съм доста и различни животинки, но най-лесно и добре е било с коте - всякак погледнато !
Малоумието на бедния селяндур да не може да се грижи за себе си се пренася и на животинките и те е нормално да реагират на простотията и агресията на двуногото !
Не миришат, чистоплътни са, да - лекуват и помагат и имат особено усещане за много неща, да-помагат на семейства, в които има бебе или малко дете..., неизброими са положителните страни ... дори и факта, че двама човека дължим живота си на коте !!!!!
За тези, които си мислят, че котките са злобни и нечисти - погледнете себе си и вашето отношение към вас самите и почнете да се образовате - поне малко, че да не си вредите или поне да не вредите на друг !
14
10
Писа писана
Писа писана
16.05.2012 14:25
Миналата година имах някакви проблеми със сърцето (по скоро болки в сърдечната област, изтръпвания на лявата половина на тялото...), в един момент едното от котетата, които спасих започна да спи при мен и когато лягах по гръб, то веднага лягаше в/у сърцето ми. Половин час след това, аз започвах да се чувствам добре, болките спираха и т.н. Никога не съм вярвала на приказките, че котките лекуват, НО вече вярвам, истина е. От няколко месеца не съм имала кризи, чувствам се много добре. Всеки ден се смея като луда, наблюдавайки игрите на 4-те ми котки и 2-те ми кучета.
МОРЕНА, живея под наем в двустаен апартамент, при добра хигиена няма миризми. Но Асен Ал. е прав, не е шега работа да се грижиш за животно (то и деца да гледаш не е шега работа), трябват си и финанси и когато липсват е много трудно.
6
0
panda
panda
16.05.2012 02:08
имам коте в къщи, много умни и чисти животни са, много успокояват и въобще не миришат. Не изискват много внимание като кучетата например.
6
0
Rayna
Rayna
15.05.2012 21:07
Напълно съм съгласна с Асен Ал. Аз имам коте и е вярно, че успокояват.
6
0
Асен Ал.
Асен Ал.
14.05.2012 21:52
Условия трябват и за едно коте. Не е шега работа. За парите не ми се коментира. Държавата България е бедна. Политиците са виновни за нещастията ни. Дано пукнат някъде.
3
2