sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Откриха още един мадарски конник в Афганистан

Откриха още един мадарски конник в Афганистан

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669362
Откриха още един мадарски конник в Афганистан

Наложените хипотези за произхода на българите се пропукват, смята иранистът доц. д-р Иво Панов.

Българска експедиция откри "двойник" на Мадарския конник в Северен Афганистан, пише на челно място в. "24 часа" като се позовава на публикация в новия брой на "Списание 8". Едно от шокиращите открития е, че конникът се нарича Мадара.

В Афганистан имало и местности Шумен и Варна, а учените са записали легенди за героя Ходжа Болгар.

Над 800 думи с еднакво звучене и значение са открити в българския и фарси, официалния език на Иран. И до днес в региона за красавиците се казвало, че "са хубави като българки", а фолклористите чертаели паралели между местните ритми и българската народна музика.

Наложените хипотези за произхода на българите се пропукват, смята иранистът доц. д-р Иво Панов. Не можем да твърдим, че са хуни - монголоидността не им е присъща, не би трябвало да ги сродяваме и с тюрките, казва участникът в експедицията "Българи-прародина", проведена в края на 2008 г.

Според доц. д-р Панов планината Памир, в чиито скали е изсечен конникът, вероятно е прародина на българското племе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
553
445
319
214
10
Дай твоята оценка:

Коментари (44)

Изпрати
Daniel
Daniel
26.12.2015 07:23
Aman ot 4erveni istorici, deto samo se 4udqt ot koq dupka na sveta da ni izkarat, 4e sme! A DNK izsledvaniqta, ima masa i pismeni dokumenti sa6to, a trakiiskata azbuka i drugi i drugi. Toq maloumec ot afganistan revnal 4e sme!
0
0
Mia
Mia
01.12.2015 00:35
За някои от вас и думите не стигат да ви опише човек. НО преди всичко само тези които са чели цялата българска история или поне голяма част от нея има за какво да коментират тук. Останалите пуснете малко интернета и почетете за разнообразие. Хубаво е да се види че тука има и хора които знаят какво говорят. Адмирации на такива.
1
0
HAKINEN
HAKINEN
25.05.2015 15:04
snimkata e na aladja manastir krai varna
2
0
Георги
Георги
18.05.2015 21:35
Снимката е на Аладжа манастир. Останалото за конника е някъкъв вид измислица с неясно предназначение.
4
1
аз
аз
14.05.2014 10:04
Аспарухови българи (оногхонтор – българи, подчинени на българо-аланския род Дуло)
2- Химарски българи (ок. 550 г.) и българи на Кубер (и Мавър ?) (ок. 680 г.)
3- Българи, основали град Серес (дн. Сяр)
4- Българи, живеещи около градовете Слон, Бълград (дн. Алба Юлия) и Турда.
5- Панонски българи (ок. 450 г.)
6- Алциокови българи (ок. 550 г.)
7- Алцекови българи (ок. 680 г.)
8- Българи на бат Баян (подчинени, черни българи) (местни кубратови българи)
9- Българи и родствени алани, основали Салтово-Маятската археологическа култура
10- Кавказки българи (беленджери, есегел, болги)
11- Вундови (Ванандови) българи
12- Волжско-камски българи (свободни, бели българи)
12
1
и преди и сега все сме си българи
и преди и сега все сме си българи
14.05.2014 09:20
за преди не знам но днес не сме никакви-човечността липсва.липсва и културата и не е само от недоимък
22
1
Модун
Модун
16.03.2014 20:58
Точно така Ния,напълно те подкрепям.Няма народ по света,които да е имал едновременно 3 държави с едно и също име на 3 различни места,освен българският .Няма народ,които да не си е променял името през вековете,освен българският.Няма по-точен език от българският,за всяко нещо си имаме точна дума,в правописа нямаме излишни букви,които да се пишат,а да не се изговарят и т.н.Мога да пиша до безкраи и това не е подплатено от някакъв кух патриотизъм.Но на подсъзнателно ниво,усещам,че някои не иска да ни има на този свят(нас българите).Самият факт,че сме оцелели до днес,преминаваики през хиляди неволи,е красноречив за качеството ни като етнос.А къде ли е забъркана маята...?
56
2
Ния
Ния
06.03.2014 01:30
Името БЪЛГАРИЯ идва от Космоса и носи специални вибрации.Модулът, с който Нийл Армстронг кацна на луната е направляван от българинът Иван Ночев, който е създател на двигателя на модула.Той е знаел за извънземните и е посъветвал Армстронг да ги нарича Бъги.През 90-те години при неизяснени обстоятелства почива.На неговото погребение присъстват трима американски президенти.Той е велик учен за човешкият род.И в момента много български учени работят за световните държави, където са на почит и уважение.Нищо не знаете за народът си.Българин на древен език означава знаещ.В древни времена българите са правели успешни операции на мозъка и на цялото човешко тяло.Техните инструменти са поставяни в погребенията и почти приличат едно към едно на съвременните медицински инструменти.Византийски историк пише,че когато българите дошли на Балканите и влизали в бой с византийците са правели чудеса, които ги изумили.Например български войник е ранен в корема.Изтеглят го от бойното поле.Раните в корема са най-болезнени и сериозни.Надвесва се над него шаманът, слага му някакви железни щипци, с които прибира раната,прави и други неща.След малко войникът влиза в бой и се бие. Календарът на китайците е български.Има и български император в китайските династии.Навсякъде всички народи по цял свят уважават българите.Те не са поробвали нито един народ, а са помагали за развитието им.Направили са успешна държава и с Киев.Това е единственият народ опълчил се на монголите и успял да ги спре.Един ден хората ще изучават Тенгризма, той ще се завърне, защото е космическо учение, а тези които са го дали ще се завърнат.И забележете дали са го на българите, като първият хан на българите е наследник на небесна цивилизация.От там идва целият български род.Още ще се разплитат нещата докато стигнат до същността и целият свят ще се подреди така както е бил създаден в ред.И редът ще възтържествува.Всички пророчества го предсказват.
58
2
петър
петър
04.10.2015 23:40
ку-кууу
5
1
Никола
Никола
19.11.2014 01:59
Преди 3-4 години бях изнамерил из вехториите на баща ми една книга...беше добре запазена.
В тази книга пишеше какви ли не неща за българите...най-много ме заинтригува място, наречено ,,Замята на Арите''
(ари - свободен човек). *Лично според мен от там се е зародил и първият човек - не маймуна или шимпанзе, а човек!
Ако не ме лъже паметта...това е замята между днешен Иран и Централна Азия.
Преди построяването на Великата китайска стена, много семейства и жители се преселили в Китай.
Конфуций - най-великият и най-известен китайски философ...всички хора се прекланят пред неговата мъдрост, но не знаят, че той на оригинално изображение не с дръпнати очи. Какво се опитвам да кажа? КОНФУЦИЙ Е ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД!
Всичкото това не е написано в учебниците по история и не се смята за вярно само заради липсата на факти и доказателства!

Последно...сигурно сте забелязали липсата на последователност...но какво да се прави...на 13 съм! *Не се шегувам -_-
29
3