Амулети за късмет

Четирилистна детелина за късмет
3D куб Ubik за деца и възрастни-16%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.28 лв.
Виж ››

Амулетите представляват вид магически предмети. Те винаги имат естествен произход. Това могат да бъдат различни видове полускъпоцененни камъни, обикновени камъчета с интересна форма или с дупчица в тях, някакъв вид растение или просто клонка от определен вид дърво. /Амулетът може да бъде също така и съвкупност от всички тези предмети./ Целта на амулета е да ни защити от различни нещастия и да ни донесе благоденствие и късмет.

Обикновено амулетът се изработва индивидуално, за точно определен човек. В него е вплетена енергетика и символика, специално предназначена за тази личност и благодарение на тяхното действие, амулетът помага на този човек да намери пътя към собственото си щастие, благополучие и късмет.

Според традицията, амулетът трябва да бъде изработен от магьосник, но оказва се, това не е задължително. За разлика от талисмана, амулетът може и да не се подлага на никакви предварителни магически ритуали, защото се счита, че естествените му съставки така или иначе притежават необходимата сила. Всъщност, това е просто вид украшение, което можете да носите вместо накит. Освен, че ще ви разкраси външно, амулетът ще подсили и укрепи вашите положителни сили.

Някои хора мислят, че е по-добре, все пак да извършат определен ритуал преди да започнат на носят своя амулет за късмет. Тук можем да ви предложим един, който е съвсем лесен за изпълнение.

Единственото условие е, ритуалът да се извърши по време на намаляваща луна. Най-напред запалете свещ, след което поръсете амулетът със сол и изречете думите: "Освещавам те с елемента Земя." След това го напръскайте с вода, като кажете: "Освещавам те с елемента Вода."

Ритуалът продължава с изброяването на останалите два елемента - Огън и Въздух. За да заредите вашият амулет с тях, прекарайте го съответно през пламъка на свещта и във въздуха над горящата свещ. Не забравяйте да произнесете и съответните думи: "Освещавам те с елемента Огън" и "Освещавам те с елемента Въздух".

След това продължете със следните заклинания: "Зареждам този амулет със силата на Слънцето, Луната и Звездите за да ми носи на мен /тук трябва да споменете вашите имена/ късмет и щастие и да ме пази от всички зли сили. " Накрая завършете с думите: "Обявявам този амулет за изпълнен с Енергиите на Вселената."

Амулети за късмет от целия свят

Четирилистна детелина

Четирилистната детелина представлява ирландски символ на късмета. Според древните келти детелината с четири листа способства за контакта с феи и спасение от злодеи. Четирите листа на растението символизират вярата, надеждата любовта и късмета. Друга легенда гласи, че те олицетворяват богатството, здравето, славата и любовта.

Конска подкова

Една легенда гласи, че подкови носят късмет, защото традиционно са били направени от желязо. Злите духове не издържаха на допира на желязо, така че те се отдръпнаха от къщите, които са украсени с него.

Зарове

Имайки предвид колко игри на късмет се играят с зарчета, не е изненада, че те са се превърнали в символ на късмета. Все още много хора ги носят като амулети за късмет. Ако и вие искате да се възползвате от тяхната магическа сила, можете да ги носите във вътрешен джоб, да ги имате под формата на гривна или обеци. Или да носите зарчета в колата си. Някои хора дори си татуират тези символи като татуировки за късмет.

Калинка за късмет

Калинка

Калинките са популярни насекоми по целия свят и много култури вярват, че носят късмет. Някои казват, че ако калинка кацне върху вас и не я изтриете, късметът ви ще се подобри. Други казват, че ако мъж и жена видят калинка едновременно, те ще се влюбят. В Белгия калинка, пълзяща през ръката на девойка, е знак, че скоро ще се омъжи. Голям брой калинки през пролетта са били знак за фермерите, че ще има добра реколта.

Когато обаче говорим за калинка като амулет на късмета, трябва да отбележим, че не става дума за всички разновидности. Според легендите яркочервените калинки носят най-много късмет. Ако пък убиете калинка, може да ви застигне лош късмет. Така че бъдете внимателни. Ако и вие искате да се обградите от калинки като талисмани за късмет, то може да поставите малки сувенири с такава форма на бюрото си.

Число 7

Оказва се, че числото 7 също е вид амулет за късмет. Пораствайки, може би сте чували, че седем е най-щастливото число, но някой казвал ли ви е защо? Числото седем е свързано с късмета, с съвършенството и с придобиването на знания в много култури в историята.

Една от причините за това може да е, че числото седем има специални математически свойства. Древните гърци наричали 7 "идеалното число", тъй като е сумата от 3 (триъгълник) и 4 (квадрат). А тези фигури, които са перфектни форми. Седмици откриваме и на много други места.

Има 7 дни от седмицата.

В дъгата има 7 цвята.

Има 7 планети, видими с просто око.

Предполага се, че 7-ият син на 7-и син е особено надарен и късметлия.

Числото 8

Сега, ако бяхте израснали в Китай, вероятно бихте казали, че числото 8 е най-щастливото число, а причината е много по-ясна, отколкото с числото 7. На китайски думата за числото 8 звучи много като думата за просперитет. Така че неговите свойства, които носят късмет, са вид игра на думи.

Числото 8, с неговите две изящни извивки, също е балансирано число. Балансът и хармонията са жизненоважни съставки за щастливия живот.

Заешка лапичка

Този късметлийски амулет се свързва със зловеща легенда. Поверието гласи, че ако през нощта на гробището заловите заек, то левият му заден крак ще ви донесе огромен късмет. Разбира се, не си представяме да се заемете с подобни занимания. Затова пък има много сувенири фалшиви заешки лапички, които могат да ги свършат същата работа.

Златната рибка носи късмет

Златна рибка

Зайците не са единствените късметлийски животни.

Например:Във фън шуй се казва, че златните рибки привличат късмет и просперитет. Драконите и конете също се смятат за късметлии.

Костенурките също се смятат за късметлийски амулети поради дългия си живот.

Древните египтяни считали бръмбара скарабей за късметлийски.

В Корея лястовичката се счита за символ на късмет.

Монети

Някои хора казват, че ако намериш стотинка, която е с числото нагоре, то тогава тя трябва да се задържи, защото е амулет за късмет. А ние си мислим, че намирането на стотинка на пътя и без друго си е късмет.

Късметлийски цветя

Според някои легенди бамбукът и драцената носят успех. За любителите на цветя те са перфектните амулети за късмет.

Капан за сънища

Капаните за сънища идват от индианската култура. Според поверието те се слагат над леглото, за да пазят обитателите на дома от кошмари, и да направят хората в домакинството по-щастливи и уравновесени. И освен това носят късмет.

Жълъди за късмет

Жълъди

Норвежците вярват, че жълъдите могат да донесат божествена защита и ги поставят до прозорците на домовете си, за да се предпазят от мълнии. Следващия път, когато отидете на разходка в гората, вземете си жълъд и го носете в джоба си като късметлийски амулет.

Окото на Назар

Това е турски талисман, който предпазва от лоши очи, ревност, завист. Също така може ви донесе късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
514
47
311
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Вили
Вили
04.08.2015 16:54
Аз имам обикновен.Все пак върши работа.
0
0
vivianna
vivianna
18.08.2013 14:46
трябва да го повярвате,не само да "пробвате"
3
0
поп Кръстю
поп Кръстю
12.07.2013 05:02
Да вземете да престанете с тия простотии! Този сайт се превърна в училище за вещици. Единствено дядо поп може да освещава каквото и да било и не заблуждавайте младите хора, които и без това са много объркани!!!
3
3
myersa
myersa
13.09.2012 13:41
Дано ми помогне :)
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
12.09.2012 17:56
и аз страхотно!
0
0
Devora
Devora
11.03.2012 19:44
Супер,ще взема да пробвам!
0
0