Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на скъпоценните камъни и кристали

Силата на скъпоценните камъни и кристали

AdminAdmin
Администратор
658318
Силата на скъпоценните камъни и кристали
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Едва ли някой се е замислял къде е най-голямата сила на пъстроцветните кристали - дали в тяхната дълговечност, твърдост и издръжливост или в свойствата им да лекуват с помощта на енергията и цветовете си, а може би заради това, че като деца на природата са най-силните талисмани?

Има и още една скрита магическа мощ на красивите скъпоценни и полускъпоценни камъни - това е посредничеството им между любовта и виното, която ражда хармонията на живота. В дните преди празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин може да зарадвате любимия, дома и самия себе си с оригинален подарък - камък-талисман, който ще предаде вашето послание.

Орфеевият кристал е символ на страстта у нас

Според българските легенди най-силният любовен камък се нарича Орфеев. Той е светлорозов на цвят и е много популярен у нас и в Европа. Приписват му чудодейни лечебни и енергийни свойства. Това е минералът манганокалцит, който на запад е известен като Камък на любовта и Магически камък. Който го намери, ще открие истинската любов, но трябва да го носи в досег с тялото и далеч от слънчева светлина. Според легендата когато камъкът започне да бледнее, страстта си отива. Орфеевият камък е много рядък минерал. Има го само в Мексико и България. Естествено, находищата у нас са в Родопите, от него се правят бижута, украшения и амулети.

Аметистът - любим и на Трифон Зарезан, и на Свети Валентин

По принцип много камъни се смятат за мотори на хубавите чувства и истинската любов. Аметистът е единственият обаче, който е посредник между двамата светии - пази от опиянение и дарява любов. Този светловиолетов кристал е амулет срещу всякакви зависимости. Според гръцките легенди и митове някога предпочитали да пият от аметистови чаши, за да не се опияняват. Аметист значи "не пиян".

Някои автори твърдят, че аметистът е камъкът на непорочността, верността в любовта. В Средновековието се смятало, че това е минералът, който дарява с любов. Ако го подариш на избраника си, дори да не е влюбен в теб, вълшебното камъче предизвиква нови страстни чувства, а старата тръпка увяхва. Минералът има силно енергийно поле и ако го поставите под възглавницата, ще имате спокоен сън, а може би през нощта ще се срещнат астралните ви тела. Аметистът дава дарбата да се предвиждат събитията, събужда третото око и интуицията.

Силата на скъпоценните камъни и кристали

Планинският кристал спасява от лоша енергия

Той е най-силният защитник за хора, които работят на компютър, пази от енергиен вампиризъм и отрицателни енергии. Според източните виждания във всяка къща трябва да има пирамидка от него. Той е един от най-силните камъни. Ако е с връх, промийте го на течаща струя с върха надолу. Или в солена вода, само в сол или в земя. Тогава става вашият камък.

Животинските фигури от арагонит носят посланието на камъка и самата фигурка. Совичката е символ на мъдрост, напредък в науката. Жабката дава пари, но под нея трябва да се сложи монета, за да действа. Делфинчето значи дружелюбност, приятелство, предпазливост, костенурката - здраве и дълголетие, лъвът е за сила и власт. Слончето дарява с щастие, успех и късмет.

Трябва обаче опашката му да гледа към вратата, а хоботчето - навътре. Кобрата пък, колкото и да е странно, е символ на семейното щастие и пазителка на домашното огнище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest