Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Сънищата могат да предскажат бъдещи болести

Сънищата могат да предскажат бъдещи болести

AdminAdmin
Администратор
658318
Сънищата могат да предскажат бъдещи болести

По характера на сънищата могат да се поставят диагнози и дори да се предскажат бъдещи болести. Съвременната медицина е открила връзка между заболяванията на човека и характера на неговите сънища.

И в това няма никаква мистика. Защото по време на сън мозъкът не си почива, а превключва на друг режим на работа. Почти не реагира на външните фактори, но е зает да проверява работата на всички системи в организма.

Подсъзнанието започва активно да анализира тази информация, която се е натрупала през деня, но най-важното е, че то обработва и анализира това, което съзнанието е пропуснало “покрай ушите си”. Към този вид информация се отнасят сигналите от нашите вътрешни органи.

Чрез подсъзнанието може да се поставят диагнози

Ако в някой орган има нарушения или проблеми, въпреки че заболяване още може и да не се е появило, този орган изпраща до мозъка слаби сигнали за тревога. През деня тези сигнали не се възприемат, но през нощта подсъзнанието ги фиксира и трансформира в образи, за да им обърнем внимание. Провокирани от такива сигнали, ние сънуваме ужасни сънища и кошмари, които почти винаги са наситени с ярки, запомнящи се образи. Понякога тези образи са пряко свързани с увредените органи.

Според специалистите можем и трябва да се доверяваме на такива сънища. Защото те могат да позволят да се прогнозира: болест още няма, но всички предпоставки за нея вече съществуват.

Известни психиатри, посветили години наред на изучаването на сънищата, твърдят, че хроничният гастрит може да се предвиди, ако се анализират сънищата месец преди появяване на явните симптоми. По същия начин:

- проблемите с дихателните органи - туберкулоза, астма, бронхит, могат да се забележат два месеца преди симптомите;

- хипертония - 2-3 месеца преди това;

- алкохолизъм - 5-6 месеца;

- неврози и депресии – от една седмица до един месец.

Сърдечноболните сънуват как ги преследват, а хипертониците земетресния, катастрофи и т.н.

Сънища за Черен дроб

Знаете ли, че асматиците сънуват как ги душат, а тези с болен черен дроб - че ядат сурово месо. Нека видим кои сънищата могат да предскажат бъдещи болести.

Сънища, подсказващи сърдечни болести

Обикновено те се съпровождат със страшни сънища, заради които човек се събужда в студена пот посред нощ. Често сънищата на сърдечноболните съдържат картини на преследване, сякаш някой ви гони и вие падате в пропаст, или пък участвате в бясна надпревара за нещо. Практически винаги в такива сънища присъства и страх от смъртта.

Сънища, подсказващи хипертония

При хората с такава диагноза сънищата са откъслечни и прекъсвани от усещане за тревога, която държи човек, докато се събуди. Хората най-често виждат следните образи: природни катастрофи (земетресения, урагани, наводнения); срутване на дома и близките остават под отломките; падане в дупка или попадане в някаква голяма тръба; военни действия или терористични актове. Често сънищата на хипертониците са наситени с тътнещи или свистящи звуци, от които заглъхват ушите.

Сънища, подсказващи хипотония

Страшни сънища

Сънищата на хипотониците са вяли, посърнали едва ли не, ту се прекъсват, ту се възобновяват. Човек желае, а му е невъзможно да помръдне, да повдигне нещо или да преплува река например. Сюжетите на тези сънища са как по някакъв начин се изпомпва кръвта ви и всевъзможни вампирски тактики, а вие нямате възможност и желание да се съпротивлявате. Дори не изпитвате страх, а само равнодушие и апатия.

Сънища, подсказващи болести на дихателните органи и астма

Бързи, трескави сънища с ярки, понякога фантастични образи. Човек усеща в съня си как го душат, как нещо голямо и тежко е притиснало гърдите му – например мъхната горила или голямо здраво куче скача върху гърдите му. Или още по-зловещо: заравят ви живи в земята; вие стенете; обгръщат ви някакви пипала; засипва ви лавина или се оказвате на място, където е невъзможно да дишате - в трюма на кораб или на друга планета, където няма кислород. Или пък сънувате как се събуждате и искате да избягате от всичко, но нямате сили за това.

Сънища, подсказващи стомашно-чревни заболявания

Сънищата за болести

За хората с такива проблеми са характерни не само зрителни, но и вкусови усещания по време на сън, които по принцип са доста неприятни. При болести на черния дроб често сънувате сбиване и раняване с нож, както и кръв наоколо. Усещате нейния вкус, усещате и горчилка.

Сънища, подсказващи нарушено храносмилане

За нарушено храносмилане сигнализират картини, в които присъства сурово месо - често изкормено от животно или дори от човек, развалена риба, видоизменени или отровни зеленчуци - плодове, както и изпадане на собствените зъби. При пробуждане имате усещането за гнусливост и прилошаване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
43
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
IVANA
IVANA
26.11.2012 17:48
това е вярно.
0
0
Лилия
Лилия
18.11.2012 21:37
Да, така е ! Сънещата предсказват много неща. Трябва да се има в предвид факта, че не всеки може да тълкува сънищата си !
0
0
Тони
Тони
07.05.2011 22:20
Да, това е вярно.
0
0