sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Жестове, които са обидни по света

Жестове, които са обидни по света

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Жестове, които са обидни по света
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Понякога е трудно да бъде разбран езикът на жестовете, особено когато става въпрос за контакт с хора от чужда държава. Понякога безобидният жест може да предизвика негативни емоции.

Не правете знака за ОК в Бразилия. През петдесетте години президентът на САЩ Ричард Никсън слязъл от самолета в Бразилия и приветствал с двойно ОК страната.

Този жест в Бразилия обаче се тълкува така, както в повечето страни се тълкува показването на среден пръст. Затова не оформяйте никога буквата „О” с палез и показалец, когато сте в Бразилия.

В Гърция не е допустимо да показвате ръката си с дланта нагоре на стопанина на дома, след като ви е нагостил пребогато.

Този невинен на пръв поглед жест е в състояние да предизвика гнева на домакина ви, тъй като означава, че изобщо не сте доволен от посрещането.

В Близкия Изток, Западна Африка и Южна Америка не изразявайте удоволствието си с вдигане на палеца на ръката си. Въпреки зле интерепретираните легенди, този жест не е спасявал живота на гладиаторите в древен Рим.

Спасявал ги е вдигнатият юмрук. Днес този жест се употребява за одобрение, но в много страни той разкрива не особено морално намерение по отношение на събеседника.

В Тайланд и Китай трябва да оставите поне едно малко парченце храна в чинията, след като се нахраните. Но се смята за напълно нормално да говорите с пълна уста на масата.

В Китай никога не подарявайте на никого часовник, особено ако е завит в бяла хартия. Това съчетание означава, че пожелавате на човека скорошна смърт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest