sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Съвети на Аюрведа за лесно събуждане

Съвети на Аюрведа за лесно събуждане

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Съвети на Аюрведа за лесно събуждане

За тези, които трудно се събуждат сутрин, съществуват специални ритуали, които се спазват от поддръжниците на Аюрведа. Тези ритуали са лесни за изпълнение.

Те помагат за лесното ставане сутрин и за поддържането на стабилно ниво на енергия през деня. Аюрведа е традиционна система на индийската ведическа медицина, която се е формирала в продължение на хилядолетия от сливането на различни източни култури.

Тя се основава на особена философия, която помага на хората да са здрави и щастливи. Според аюрведическата философия изборът, който правите в ежедневието, ви помага да се предпазвате от болести.

Ако спазвате ритуалите на Аюрведа, отношението ви към сутрешното ставане ще се промени. Един от тези ритуали е ранното събуждане – научете се да ставате двадесет минути преди изгрева на Слънцето.

Съвети на Аюрведа за лесно събуждане

Тогава цялата атмосфера е изпълнена с енергията на движението – това е идеалното време за събуждане. През целия ден ще се чувствате бодри и енергични.

Веднага след като се събудите, излезте на чист въздух, за да се заредите с нови сили. Когато Слънцето озари небосклона, енергията на движението преминава в енергията на действието.

Това време е подходящо за дихателни и физически упражнения. Активирайте работата на вътрешните си органи. Според Аюрведа първата храна, която изядете през деня, ви зарежда с настроение за целия ден.

Изпийте сутринта една чаша топла вода с малко сок от лимон. Топлата вода действа добре на перисталтиката, а лимоните са богати на минерали, които помагат за освобождаването на стомаха от токсини.

Седем пъти изплакнете лицето си с хладка вода. Тялото има седем чакри – енергийни центрове. Лицето е най-откритата част на тялото, затова е важно възстановяването на водния баланс.

През целия ден лицето изпитва стрес. Колкото по-добре го хидратирате сутрин, толкова по-здраво ще изглежда и ще се чувствате тонизирани през деня.

През нощта устната кухина изсъхва, затова я изплакнете добре. Сутрин почистете добре не само зъбите, но и езика си. Върху него се натрупвмат много токсини.

Ако не ги премахнете, те се връщат обратно в тялото с храната и напитките. Ако нямате специална стъргалка за език, използвайте чаена лъжичка.

Минете по езика с вътрешната част на лъжицата седем пъти. Това не само ще освободи езика ви от токсините, но ще ви накара по различен начин да усещате вкуса на храната.

Закусете здравословно, но не и обилно. Чаша мляко, половин купичка мюсли и един плод са добро начало на деня. Не започвайте деня със сандвич с месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Parushev
Parushev
16.01.2014 16:10
Чудесна информация за Аюрведа и ранното ставане. Съветите наистина са полезни. Не са написано просто за запълване на статия. Инфо за Аюрведа има и на този сайт:
1
1
Мишо
Мишо
09.01.2014 14:54
Звучи интересно...
2
1
дейзи
дейзи
09.07.2013 06:39
Чудесни съвети ! Дано повече хора ги прочетат :)
1
1