sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадания на Бъдни вечер

Гадания на Бъдни вечер

Нина НордНина Норд
Джедай
760550
Гадания на Бъдни вечер
Луксозна кутия за бижута и часовници-28%
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
39.00 лв.
Виж ››

Според древни вярвания гаданието на Бъдни вечер е най-вярно. Сред най-често срещаните е гаданието с огледала за бъдещата любов. При това гадание в стаята не трябва да има котки, кучета и птици.

То се извършва в присъствието на един близък човек. Две големи огледала се поставят едно срещу друго и пред тях се слагат две свещи. Като се погледне в едното огледало, се получава светещ коридор.

Гаданието се провежда в пълна тишина. След окол пет минути мълчаливо взиране в светещия коридор трябва да се появи бъдещата любов.

Гадаенето с восък и мляко се прави, като се разтопява восък и се излива в студено прясно мляко. Разглеждат се образувалите се фигури. Кръстът означава болест.

Ако кръстът не е цял, това означава неприятности във финансовата сфера. Цвете предвещава скорошна любов, а животно предвещава появата на нов враг.

Ако восъкът образува линии, предстои пътуване, ако образува малки капчици, предстои голям успех в работата. Ако се образува човече, очаква се нов приятел.

Гадания на Бъдни вечер

На Бъдни вечер се прави и гадание по книга. Задава се въпрос на глас, отваря се произволна книга, без да се гледа в нея, и се посочва с пръст някое място на страницата. Това изречение е отговорът.

С помощта на петел и кокошка се прави гадание за бъдещата законна половинка. В една чинийка се сипва зърно, в друга се налива вода, поставя се огледало и се донася кокошка.

Поставя се петелът и е важно какво ще направи. Ако отиде до огледалото, бъдещата любов ще е красива, ако отиде към зърното – ще е богата, ако избере водата – ще има проблеми, свързани с алкохола, а ако отиде при кокошката – ще има много изневери.

Момичетата могат да гадаят за кого ще се оженят. Те трябва да сложат на масата пръстен, кука и парче хляб и да ги покрият с кърпа. Трябва да обиколят около кърпата пет пъти и всяка да протегне ръка.

Която изтегли пръстена, ще се омъжи за красавец, която изтегли хляба, ще се омъжи за богаташ, която изтегли куката, до края на живота си ще е с бедняк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest