Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хората факли

Хората факли

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Хората факли
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В продължение на векове е имало случаи на хора-факли – когато човек внезапно бил обгръщан от пламъци и изгарял за няколко секунди, а след него оставала само шепа пепел.

Установено е, че при непроизволното самозапалване, чийто произход няма обяснение, температурата на пламъците е достигала до три хиляди градуса. Любопитното е, че намиращите се до жертвата лесно възпламеними материали, дори хартия, дори не били докосвани от пламъците.

Когато изгарял човек, който лежал в легло, неговите чаршафи дори не обгаряли. Точно това се случило през 1992 година с пожарникаря Рон Прайст, който се превърнал във въглен в собственото си легло. Чаршафите били чисти и бели след смъртта му.

Хората факли

През 1950 година мексиканският съд разглеждал дело за смъртта на Манола Ороско, в чието убийство бил обвинен съпругът й Марио. Той бил обвинен, че я е изгорил жива.

Както си седяла на стола сред гостите, изведнъж Манола пламнала като факла и се превърнала в шепа прах буквално за секунди. От нея останали само дрехите.

Не винаги обаче жертвите на пирокинезата изгарят целите. В Монголия неотдавна изгорял овчар, който бил заедно със свой приятел в планината. Той пламнал и за секунди се превърнал в овъглен скелет.

За смъртта му бил обвинен приятелят му и бил затворен в килия. След няколко часа в килията били намерени само дрехите му и купчина черна пепел, сред която имало няколко парчета кости с месо.

Хората факли

През осемдесетте години на миналия век в канадската провинция Алберта двете дъщери на семейство Мелби пламнали по едно и също време, макар да се намирали на няколко километра една от друга.

През 1993 година жителите на малкото перуанско градче Орелиано се събрали в църквата, където свещеникът чел пламенна проповед за грешниците.

Внезапно тялото му пламнало и той се превърнал в огнен стълб. От него останала непокътната свещеническата му дреха, върху която имало много пепел.

Само през двадесети век са регистрирани деветнадесет случаи на изгаряне от самозапалване. Във всички случаи хората, които изгорели, били под голям стрес.

Според някои хипотези самозапалването възниква заради промяна в хода на времето. Ако поради някакви причини в човешкото тяло за малко се забави движението на атомите, а върху повърхността на кожата скоростта остане постоянна, топлината, която тялото изработва, не се излъчва в пространството и изпепелява човека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
19.01.2014 21:27
Това е начин за изчистване на греха чрез огън, за което проповядват някои деноминации. Слива се желанието за святост с огъня на Божия дух и когато се срещнат зло и святост надделява огъня. С това не бива да се злоупотребява.Тогава и водата не може да помогне.
0
1
стелла
стелла
20.02.2012 18:21
Според мен това е наистина интересно явление.Ако искате да научите нещо повече за пирокинезата ви препоръчвам книката на Стивън Кинг "Живата факла",разбира се това е тезата на автора,но в книгата се споменава, че има вероятност да изтласкаш огъня извън тялото си като запалиш нещо или някой друг или да го потошиш във водал
1
0
petko
petko
14.11.2011 06:13
Това са прокълнати хора, ужас.
0
1