sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Измамите на мозъка

Измамите на мозъка

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Измамите на мозъка
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Мозъкът ни е сложен механизъм, но понякога е най-лошият ни враг, когато става въпрос за собственото ни щастие. Разумът ни, с който се гордеем, ни мами, като ни убеждава кое е правилно и неправилно, кое точно обичаме и кое – не.

Ако успеете да разгадаете измамите на мозъка си, ще се преборите за правото си на щастие. Мозъкът често ни мами. Една от тези измами е, че се заблуждаваме, че ще сме по-щастливи, ако работим малко.

Мозъкът ни често прибягва до този аргумент и си представяме живот, пълен с развлечения. Но реалността е, че често липсата на някаква цел и работа води до скука и депресия.

Решавайте важни задачи и се усъвършенствайте и ще бъдете много по-щастливи. Друга измама на разума ни е, че за всичките ни несгоди са виновни други хора.

Измамите на мозъка

Готови сме да сипем обвинения върху всички. Поемете отговорността за собствения си живот и направете всичко възможно, за да го направите по-добър.

Често срещана измама на мозъка е заблудата, че бихме били по-щастливи, ако имахме желани луксове като скъпа кола, голяма къща и възможност за екскурзии по света.

Но не това е разковничето на щастието, това няма да ви направи автоматично по-щастливи завинаги, а само за кратък период. След това еуфорията ще премине.

Измама на мозъка е да мислите, че не искате никакви промени в живота си. Но животът е пътешествие към постоянни промени. Някои от тях можем да контролираме, а други – не.

Промяната е неизбежна, затова трябва да я приемете и да се научите да плувате в непрекъснат поток от промени. Способността да се адаптирате е важна за щастието.

Мозъкът ви ви мами, като ви кара да си мислите, че ако избягвате да правите това, което не обичате, ще бъдете щастливи. Това обикновено се отнася до изпълнението на трудни задачи.

Но точно те често се оказват залог за вашия успех. Забавянето на изпълнението на важни задачи само задържат появата на вашето щастие. Атакувайте целите си и ще хвърлите мощно гориво в огъня на вашето щастие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
sofiq
sofiq
12.06.2015 14:54
Napulno sum suglasna,to4no taka e
0
0
Обичам да обичам!
Обичам да обичам!
10.07.2013 10:56
Хубавото е,че не сме само мозък!Кой определя кое е правилно и кое -не!?Ами отговорът винаги е бил и е в самите нас!Някой го наричат интуиция,други Бог,живот,а най просто казано-слушайте сърцето си!
5
0
*8*
*8*
05.11.2011 01:04
Това е така дори без мозъка ни да взима участието, за което става дума, и да не ви вкарвам много във филми, ама излиза, че всяка секунда сме лъгани. Кой определя кое е лъжа и кое не и как действа всичко ?
0
0
emo
emo
02.11.2011 22:35
Като се замисля, така е. Добре, че ни го припомнихте. Мерси.
0
0