sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да работим по-добре

Как да работим по-добре

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Как да работим по-добре
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всеки от нас има мечти и планове, които обаче често се сблъскват със страха от това, че не можем да ги постигнем. С помощта на някои трикове ще успеете.

Намерете някого, с когото да се конкурирате, и ще откриете в себе си огромни запаси от енергия и мотивация, за които дори не сте подозирали. Намерете някого, с когото да се сравнявате.

Започнете най-после това, което постоянно отлагате. Например искате да напишете книга. Но проблемът е там, че не можете да откриете вдъхновението за първите редове.

Всеки уикенд си обещавате да отделите два часа за това, но не намирате нито време, нито сили. Вместо да направите голям скок, направете мъничка крачка.

Как да работим по-добре

Кажете си, че ще работите само пет минути и ако резултатът не ви хареса, ще се откажете. Този метод работи и в много други отношения и ще ви помогне да изпълните това, което все отлагате.

Ако искате да отхвърлите повече работа за кратко време, един от най-ефективните методи за това се състои в надпревара със самото време. Преценете колко ще ви отнеме една от задачите ви за деня.

Дайте си например четиридесет и пет минути. Това ще ви накара да успеете да се справите много по-бързо, защото ще усещате как времето лети.

Любимата ви музика ще ви подейства като порция зареждащ с енергия смях. Бързата енергична музика ще ви помогне да се събудите напълно и да се концентрирате върху предстоящия ден.

По време на работа може да слушате бавна спокойна музика, ако това ви успокоява и ви действа положително. Експериментирайте, докато разберете коя музика е точно за вас.

Бъдете отговорни пред другите хора. Нуждата от отчетност пред други хора е мощен инструмент за мотивация. Когато трябва да свършите нещо, кажете го на няколко от приятелите ви и ще успеете да го направите само за да не се изложите пред тях.

Измисляйте си награди, които да получавате всеки път, когато постигнете желания резултат. Малките награди на отделните етапи от сериозния обем работа ще ви помогнат да се справите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest