sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хотел за покойници

Хотел за покойници

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Хотел за покойници
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В Япония институциите са толкова препълнени, че дори покойниците са принудени да чакат на опашки. Това значително се облекчава с хотел за покойници.

Там мъртвите чакат близките си, които могат да ги посетят, докато дойде редът им телата им да бъдат превърнати в пепел в препълнените крематориуми.

Хотелът Ластел, собственост на Хисайоши Терамура, може да приеме до осемнадесет покойника. Те се съхраняват в охладени ковчези. Няма място за нощувка за живи посетители, тъй като стаите са студени.

Цената за една нощ в хотела е дванадесет хиляди йени. Според статистиката през 2010 година на територията на страната починали над един милион души.

Според демографските прогнози нивото на смъртност в Страната на изгряващото слънце ще се увеличи, тъй като бумът на раждаемост вече е приключил.

Бизнесменът Терамура, който е на седемдесет и една години, решил да направи истински пробив в бизнеса, като отвори хотел за покойници. През специални прозорци близките могат да гледат покойника, който лежи в стаята си.

Хотелът е постоянно пълен, тъй като опашките за крематориума са големи. Хората предпочитат да плащат за хотел за покойници, отколкото да са принудени да се хранят и да спят в едно помещение с тях.

Постоянно има опити да се изграждат нови помещения за крематориуми, но за това се изисква съгласието на съседите, а никой не иска до дома му да изгарят покойници.

Затова хората са принудени да дават цяло състояние и да взимат дългове, тъй като понякога периодът на изчакване в хотелите за покойници може да надвиши и седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest