Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Неща, които не знаете за човешкото тяло

Неща, които не знаете за човешкото тяло

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Неща, които не знаете за човешкото тяло

Ноктите на човешките ръце растат четири пъти по-бързо, отколкото ноктите на пръстите на краката. Левичарите живеят десетина години по-малко от хората, които ползват активно дясната си ръка.

Ако разрежете една глава лук и със срязаната част намажете горната част на ходилото си, след половин час ще усетите вкус на лук в устата си.

Това се дължи на факта, че летливите вещества в лука се разпространяват чрез кръвта в цялото тяло. Това е и причината да миришете на лук, ако сте яли салата с лук, дори след това да дъвчете дъвки.

Ако паднете отвисоко, пределната скорост, която ще развиете, ще бъде двеста километра в час. Тя се достига при падане от сто и четиридесет метра.

Неща, които не знаете за човешкото тяло

Мъжете са по-силни от жените в областта на мускулите, и това важи най-вече за групата на мускулите над кръста. Мъжкият мозък е по-тежък от женския.

Проказата е чисто човешка болест, освен човека тя поразява само един вид животни и това са броненосците. Известни са случаи на заразяване на човек от броненосец и обратно.

Плаващите пясъци не са опасни за хората сами по себе си, тъй като обикновено са плитки. Човек не се дави, а умира заради голямото налягане на пясъчните слоеве, които притискат тялото му.

Древните гърци са вярвали, че момчетата растат в дясната половина на корема на бременната жена, а момичетата – в лявата половина.

Човешкото тяло има по-малко мускули на брой, отколкото тялото на обикновената гъсеница. Всяка година средната продължителност на човешкия живот се увеличава с три месеца. Смята се, че през 2030 година на планетата ще живеят няколкостотин хиляди столетници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Момчил
Момчил
15.04.2013 16:22
Аз мисля да опитам с сладко от варени пуйки да си намажа петите, казват, че после в устата ти се появява вкус на козя пастарма! :)
3
2
Terran
Terran
09.01.2012 04:21
Това с лука трябва да го пробвам даже с двете ходила!
1
1