sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пийте зелен чай, за да помните повече

Пийте зелен чай, за да помните повече

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Пийте зелен чай, за да помните повече
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Препоръчано за теб:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Зеленият и черният чай оказват превъзходен защитен ефект върху паметта. Кофеинът също засилва концентрацията. Хората, които пият тези напитки в умерени дози – от 3 до 5 чаши дневно, са подложени на по-малък риск за развиване на слабоумие в преклонна възраст.

Не забравяйте и за друга полза от пиенето на чай и кафе. Докато пиете топлата напитка по време на обедна или друга почивка по няколко пъти дневно, намалявате вероятността за появата на депресия.

Ефектът от зеления чай няма да е достатъчно добър, ако прекалявате с подсладителите. Половин или една чаена лъжичка мед или една чаена лъжичка кафява захар са напълно достатъчни за една чаша топла напитка.

Пийте зелен чай, за да помните повече

Хората успяват да запомнят по-малко информация, ако мозъкът им е зает с изпълняването на няколко задачи едновременно. Особено това се отнася за паметта, ако човек върши няколко неща едновременно и се опитва за запомни нова информация.

Откраднете си няколко минути сън дневно. По време на сън мозъкът разпределя и съхранява натрупаната информация, затова са ни нужни поне 8 часа сън дневно. Но понякога и 10-15 минути сън са достатъчно ефективни, за да осигурим презареждане за мозъка.

Пийте зелен чай, за да помните повече

Липсата на сън и умората оказват голямо влияние върху способността на мозъка да съхранява информация. Ако ви предстои да усвоявате голямо количество нова информация, трябва задължително да сте добре отпочинали, за да може мозъкът ви да усвои и разпредели добре новите знания.

Старайте се постоянно да изучавате нещо ново. Използвайте всяка възможност за това и го правете постоянно, дори когато изпълнявате своите всекидневни задължения в службата се опитвайте да научавате нови неща. Така натрупаната информация се наслагва върху предишната и по-лесно запомняте новото.

Тренирайте мозъка и паметта си. Вместо да бездействате и да лежите на дивана вкъщи, когато почивате, си организирайте умствени забавления. Решавайте кръстословици, судоку или логически задачи. Така вашият мозък се тренира, което се отразява добре и на паметта ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest