Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сънуване»Позите по време насън

Позите по време насън

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k875
Позите по време насън

Смените на позата по време насън е свързана с фазата на бързия сън, когато виждаме сънища. Ние сменяме позата си или по време на тази фаза, или преди нея.

При болки в сърцето спящият слага несъзнателно ръката си върху сърцето, при болки в рамото или бедрото се завърта на здравата страна, при болки в стомаха спи по корем.

Спокойният човек почти не променя позата си по време на нощта, но изнервеният я сменя повече от сто пъти. Алфа-поза е тази, в която човек заспива.

След настъпването на дълбокия сън тя се сменя от омега-позата. В тази поза човек се събужда сутрин. Необщителният човек спи с лице към стената.

Позите по време насън

Ако той вече е готов да контактува със света, заспива, като лицето му е обърнато към средата на стаята. Стиснатите в юмруци ръце са свидетелство на готовност за съпротива.

Ако човек стиска края на одеялото или прегръща възглавницата по време на сън, това е знак, че той има нужда от защита и опора. Палец, скрит в юмрука, е знак за готовност за отмъщение.

Когато човек спи по гръб, това говори за неговата смелост и инициативност, особено що се отнася до интимните отношения. Спането на една страна е знак за притесненост в сексуалното общуване.

Спането в свита поза е знак за затруднения в сексуалното общуване и за общо състояние на стрес. Човек, който спи с разперени крака и ръце, е с открит характер.

Когато човек спи по корем, това издава неговото притеснение и скованост. На края на леглото спи човек, който не е доволен от постигнатото. По диагонал на леглото спят импулсивните неуравновесени личности.

Ако често сменяте позата си по време на сън, това е знак, че в момента имате проблеми, които имате чувството, че няма как да решите без чужда помощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest