Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Най-странните будилници на света

Най-странните будилници на света

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k879
Събуждане

Според специалисти за приятно събуждане трябва да използвате любимото си радио. Ако то свири в продължение на двадесет минути приятна музика, организмът ще премине от състояние на сън в сладка дрямка и след това безболезнено ще се събуди.

Японците са изобретили будилник, който разпръсква аромата на определено цвете, когато трябва да ставате. Засилващият се аромат буди по-рязко и от най-силната аларма.

Леонардо да Винчи изобретил будилник, който търкал краката на спящия, за да го събуди.

Будилник

Австралийски учени са разработили устройство, което буди заспалите шофьори. Ако то забележи, че човек се отпуска, то подава звуков сигнал и отваря рязко прозореца за приток на чист въздух.

Един от най-функционалните будилници е сфера, която се закача над главата. Колкото повече звъни, толкова по-високо към тавана се издига. И така дотогава, докато човек не стане от леглото, за да го свали и да го изключи.

Много ефективен е военният будилник. Той издава звуци на военни команди. Много хора споделят, че изпитват истински ужас и не могат да си помислят да продължат да се излежават.

Часовник

Най-ужасният будилник се нарича Клоки. Когато трябва да ви събуди, той пада на пода и се скрива някъде, но продължава да звъни. Всеки ден той пада на едно и също място, но се крие на различни.

Чилийски студенти са изобретили възглавница за събуждане на хора, които имат проблеми със слуха. Тя леко вибрира и тресе главата на спящия, като постоянно се надува и спада.

Според специалистите сигналът на будилника трябва да е приятен. Резките звуци при събуждане предизвикват стрес в организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest