sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пиенето на кръв подмладявало

Пиенето на кръв подмладявало

Пиенето на кръв подмладявало
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Легендите за вампирите разказват, че те поддържат младостта си с човешка кръв и то от по-млади жертви. Изследователи от Станфордския университет установили, че инжектирането на кръвна плазма от невръстни мишки в по-стари екземпляри значително ги подмладява.

Може би във вампирските легенди в такъв случай има голяма доза истина. Станфордските учени експериментално доказаха, че при вливането на кръв от по-млади екземпляри в по-стари опитни мишки, се наблюдава драстичен подмладяващ ефект.

Мозъците на зрелите животни започвали да ускоряват дейността си. Инжектираните с нова кръв животни силно повишавали тонуса си, увеличавал се и сексуалният им апетит.

За да се убедят в своята хипотеза, учените направили и обратния експеримент. Вкарали в кръвоносната система на млади мишки плазма от стари екземпляри.

Не след дълго се случило това, което очаквали. Мишките започнали да проявяват "старчески" симптоми и били по-уязвими от инфекции.

В експеримента била използвана кръвна плазма, защото кръвните клетки са прекалено големи, за да могат да преодолеят мозъчната преграда.

Но изследователите изолирали малки протеини, наречени хемокини, секретирани от клетките, които могли безпрепятствено да преминават в мозъка. Екипът предполага, че именно хемокините предизвикват подмладяващия ефект, задействан от по-младата кръв.

Иначе науката обяснява желанието за пиене на кръв с болестта порфирия. Тя е наследствено заболяване на черния дроб, при което организмът не произвежда достатъчно хемоглобин.

Симптомите на болестта се проявяват като фотодермоза, хемолитични кризи, стомашно-чревни и нервно-психични разстройства.

Острата порфиринова криза обикновено започва с тахикардия, покачване на артериалното налягане, коликообразни болки в стомаха, жлъчния мехур, бъбреците.

Блестта поразява венците на жертвите си и това довежда до оголването на кучешките зъби. Страдалците имат непоносимост към силни миризми, като например чесън. Така възникнала легендата, че той е в състояние да прогони вампирите.

Историците смятат, че всички легенди за вампири са силно преувеличени разкази за хора, които са страдали от болестта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
51
45
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 20:29
Много интересно. И аз съм чувала, че кръвта подмладява. Истини или не, има и доста истории за хора, които са пили кръв, къпели са се в кръв и т.н. за да се подмладяват. А относно вампирите.. да кажем, че донякъде има. Не са безсмъртни и т.н., те са просто обикновени хора, толкова пленени и вглъбени в идеята, че има вампири и че те самите са вампири... някои си удължават кучешките зъби и наистина пият кръв от.. например гаджето си (което по тази логика също има.. леко размътен мозък).
0
0
niks
niks
30.07.2013 23:02

ИЗПРАТИ ТОВА НА 5 МЕСТА И СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ЩЕ СТАНЕШ КАКВОТО СИ ИЗБЕРЕШ:КАТО ДОКОСНЕШ ВОДА ЩЕ СИ РУСАЛКА,ЩЕ СИ ФЕЯ КОГАТО ПОИСКАШ ИЛИ ЩЕ СИ НИНДЖА!ТОВА Е ИСТИНА!!!!
1
4
darKneSS..inHeR.SoUL
darKneSS..inHeR.SoUL
15.03.2013 20:29
болни мозъци
2
1
теодоркаа
теодоркаа
17.06.2012 18:44
готини зъбчета
0
0
калина
калина
09.05.2012 09:53
в статията се говори през цялото време за преливане на кръв - кръв която попада в кръвоносносната система, а когато кръвта се пие - отива в съвсем друга ситема - от стомаха в отделителната.....Сами помислете каква е разликата...
1
0
kikito211
kikito211
08.02.2012 19:31
Няма значения : един вампир няма да се издаде ей така в нета ;)
3
0
WiZzZ
WiZzZ
25.12.2011 20:52
я стига не вярвам във вампири ;дд ако наистина има защо няма доказателства?? странно а?
0
0
Христимира
Христимира
25.12.2011 18:28
Няма значения: Ако наистина си вампир пиши ми
0
0